Йорданец спечели международния турнир по конен спорт в Арбанаси

Публикувано на чт, 18 май 2017
389 четения

Участници от България, Русия, Йордания и Южна Африка премериха сили в тридневния международен турнир по конен спорт, проведен на конната база в Арбанаси. Сред гостите бяха Татяна Молакова – председател на Руската федерация по конен спорт, и Олаф Петерсон – паркур майстор, строител на паркури на 6 олимпиади и много световни и европейски първенства.
Победител в генералното класиране по конкур ипик стана Таж Баракат (Йордания) с Лачита, следван от Йоанна Петрова с Кортин и Анна Чернишова с Арго. Много оспорвана бе и надпреварата по всестранна езда. В турнира една звезда победител стана Бранимир Кръстанов с Назир, с подгласници Сандра Такас (Румъния) с Олимпия и Калоян Добрев с Граф Глен. Митко Далаков със Соларис победи в турнир две звезди, пред Анна Ангелова от “Калоян 92” с Айс Гърл. При децата на първо място е Любомир Янков с Дръзки от “Калоян 92”, следван от Татяна Якубоциова съответно със Суит Кис и с Нимфа. Анна Ангелова от “Калоян-92”, съответно с Либерти и Белисима спечели първите две места в турнира с петгодишни коне.
При юношите до 15 г. първи е Ердухан Сами с Лачита от “Калоян-92”. В състезанието с четиригодишни коне подреждането е: Бранимир Кръстанов с Какао, Александра Пенчева с Адреналин и Николета Павлова с Лион. В група “Б” титлата е за Николета Павлова с Парис, пред румънката Сандра Такас с Лъки Чан и Белмин Арифова с Лазер от “Кабиюк” (Шумен). Наградите на победителите връчиха зам.-кметът Ганчо Карабаджаков и спортният експерт Йордан Дурчев.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново