“Виолетовите” паднаха и от “Дунав” с късни голове в гъстата мъгла

Публикувано на вт, 28 Ное. 2017
113 четения

“Етър” не можа да спечели така важното домакинство срещу “Дунав” (Русе) и затъна надолу в класирането. “Виолетовите” загуби с 0:2 в мач, игран при ненормални условия на гъста мъгла, като и двете попадения за русенци паднаха в последните пет минути на мача.
Атмосферните условия на стадион “Ивайло” бяха абсурдни за футбол. Двубоят първо закъсня по искане на телевизията заради инцидентите и забавянето на мача в Пловдив между “Локомотив” и ЦСКА-София. Въпреки почти непрогледната мъгла, делегатът и съдийската бригада начело с Николай Йорданов решиха срещата да започне.
Станислав Генчев бе потърсил промяна, като заложи на система 4-3-3, остави на скамейката Иван Стоянов и Димо Атанасов, а в атака до Бадара пусна Почански. От трибуните мача гледаха легендите на “Етър” Красимир Балъков и Цанко Цветанов.
Първата част не предложи много интересни моменти. Още в 5-ата минута Иван Вълчанов нахлу отляво и падна след съприкосновение с бранител и поиска дузпа, но реферът прецени, че няма основание за това. Удар на Вълчанов от фаул бе уловен от вратаря, а малко след това Васев би във вратаря Иванов. В 16-ата минута Бадара с глава стреля неточно.
Заради мъглата почти нищо от ставащото по терена не се виждаше от трибуните и това принуди публиката да слезе до оградата. В 26-ата минута след удар на Бадара домакините отново претендираха за дузпа за игра с ръка, но основания за такава нямаше. Наложи се в игра да бъдат вкарани червени топки, а в 36-ата минута освен мъглата димка от агитката на гостите съвсем направи нещата непрогледни и мачът бе прекратен за 8 минути. В самия край на полувремето Минев се сблъска със съперник и получи контузия, като бе заменен от Атанасов. На почивката делегатът и съдийската бригада отново обсъждаха възможността да прекратят мача, но отново решиха срещата да продължи.
В началото на втората част “Етър” натисна в търсене на гол. В 54-ата минута след удар на Сърмов домакините пак изявиха претенции за дузпа за игра с ръка. Най-чистото положение бе в 61-ата минута, когато Почански отблизо можеше да открие, но би във вратаря. После удар на Бадара бе спасен от стража на гостите. Още няколко атаки не донесоха гол, като ударите минаха до гредата или Антонов се намеси. Русенци отговориха с удар на Шопов до гредата. В 73-ата минута Чавдар Ивайлов с далечен удар стреля над гредата.
Гостите обаче не се отказаха да търсят нещо повече и първо удар на Будинов бе спасен от Хр. Иванов. Увлечени в атаки, етърци направиха груба грешка, като изпуснаха Мирослав Будинов в 85-ата минута сам срещу вратаря Христо Иванов, който се принуди да го събори. Отсъдената дузпа самият Будинов превърна в гол – 0:1.
В 89-ата минута Алиуне Бадара влезе с крак на вратаря Антонов и получи втори жълт и червен картон. Това съвсем прекърши етърци, а в даденото петминутно продължение Васил Шопов окончателно реши нещата с гол за 0:2. След последния съдийски сигнал публиката започна да скандира “Оставка” по адрес на Станислав Генчев, който в интервюто си след мача заяви, че няма намерение да подава такава.
“Етър”: Иванов, Минев (45 Атанасов), Александров, Гълъбов, Н. Колев (75 Петков), Ивайлов, Пехливанов, Вълчанов (84 Тодоров), Сърмов, Почански, Бадара.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново