“Вихър” (Раданово) стана есенен първенец на Северната областна група

Публикувано на чт, 19 Ное. 2020
143 четения

Отборът на “Вихър” (Раданово) стана есенен шампион в първенството на Областната футболна група – Север. В последния си за годината мач радановци разгромиха с убедителното 5:2 “Стрела” (Ореш), като го обърнаха от 0:2 през второто полувреме.
Гостие дойдоха с десет души в Раданово и така започнаха двубоя. Въпреки численото неравенство в своя вреда обаче “Стрела” поведе с 0:2 още до 20-ата минута и запази аванса си до почивката.
Светлин Дамянов вкара за 0:1 в 4-тата минута, завършвайки комбинация на скорост. С ефектна странична ножица Георги Пенев удвои след центриране от ъглов удар. Около 30-ата минута в състава на гостите се включи закъснял състезател и изравни бройката на терена. Имено той обаче получи тежка контузия в 50-ата минута, стъпвайки накриво в единоборство и бе откаран с линейка в болница.
Обратът за домакините започна в 55-ата минута, след като те отново заиграха с човек повече. Атанас Атанасов намали на 1:2 в разбъркване, а в 61-вата минута Самет Александров изравни 2:2. От дузпа Атанас Атанасов изведе “Вихър” (Раданово) напред – 3:2. Орешчани почти веднага имаха шанс да изравнят, но го пропуснаха.
До края домакините окончателно си решиха мача, като Тихомир Недялков стреля точно за 4:2 в 73-тата минута, а Самет Александров десет минути преди края оформи крайното 5:2.
“Вихър” (Раданово) завършва есента първи в класирането с актив от 20 точки, като в деветте си мача допусна само една загуба, а в останалите записа шест победи и две ремита. Вратарят и защитата са допуснали за цял полусезон едва 5 попадения. Втори и трети с по 18 точки останаха “Светкавица” (Михалци) и “Бъдеще” (Бутово).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново