Втора победа на горнооряховските баскетболисти

Публикувано на ср, 20 ян. 2021
62 четения

Горнооряховският “Локомотив” постигна втора поредна победа в първенството на Българската баскетболна лига, “А” група – Център. В зала “Балканстрой” в Плевен “железничарите” се наложиха над отбора на “Чавдар” (Троян) с 68:49.
Първата четвърт от срещата протече равностойно и завърши при резултат 17:15 за “Локомотив”. През втората част тимът наложи контрол върху играта и се оттегли с комфортна преднина – 33:23. Второто полувреме отново премина под диктовката на “железничарите”. Горнооряховчани взеха и двете четвъртини, съответно с 18:13 и 17:13, и се поздравиха с победата в мач, в който нито за момент не даде инициативата на съперника.
Най-резултатен за “Локомотив” с 29 точки беше Радостин Папазов. С пълни 40 минути и 15 точки, 9 борби и 5 асистенции се отличи Пеньо Нацкин, който заслужи и статута на MVP на изиграния кръг.
За “черно-белите” играха още Фурууа Брендакс, Тони Прокопиев, Светослав Байчев, Георги Арихтев, Венцислав Ников, Кристиян Нацкин и Данаил Киров.
В другия мач от първенството на тази група тимът на “Бавни и яростни” (Плевен) се наложи над “Чардафон-Орловец” (Габрово)” със 71:45 и остава единственият непобеден отбор.
В мач от кръга в ББЛ – Център, но в “Б” група, изигран по-рано същия ден, съставът на “Локомотив” отстъпи на “Чардафон Кидс” (Габрово) с 51:64 и продължава да е без победа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново