“Академик” привлече 7 нови играчи

Публикувано на ср, 20 ян. 2021
257 четения

Седем нови футболисти привлече в началото на зимната подготовка свищовският “Академик”. Към “студентите” се присъединиха крайният бранител Иван Филипов от “Левски 2007” (Левски), халфовете Александър Скорчев от “Спартак” (Плевен), Стефан Трайков от “Янтра” (П. Тръмбеш), Явор Генчев и Георги Колев и вратарят Иван Христов от “Локомотив” (Дряново), както и нападателят Александър Миланов от “Янтра” (П. Тръмбеш). Възстановен от травма е и Милен Петров, който се включва в тренировъчния процес.
В състава на “студентите” вече няма да играят напусналите Сонер Хюсеин, който се прибира във Варна, Веселин Габров и братята Валентин и Преслав Антонови.
Четири са сигурните контролни срещи на този етап, които ще изиграе по време на зимната подготовка отборът на “Академик”. Проверките започват на 30 януари с “Черноломец” в Попово. На 6 февруари “студентите” ще гостуват в Севлиево на едноименния тим, а на 10-и на “Локомотив” в Дряново. Последната контрола е на 13-и февруари с “Левски 2007” (Левски) в Свищов.
Подготовката ще протече при домашни условия. Свищовският тим ще се подготвя на спортната база на Стопанска академия “Д. А. Ценов” в градчето. Тя предлага всички необходими условия за нормален тренировъчен процес, като най-новото в нея е изграденият терен с изкуствена трева. При лоши атмосферни условия ще се ползва и залата на СА “Д. А. Ценов”.
От клуба благодариха за подкрепата на кмета на Свищов Генчо Генчев, на ректора на Стопанска академия проф. Марияна Божинова и президента на клуба Христо Цветанов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново