“Росица” (Поликраище) завърши 4:4 в Унгария

Публикувано на пт, 29 май 2015
136 четения

“Росица” (Поликраище) завърши 4:4 в Унгария срещу местния “Халастелек”. Тимът игра приятелски мач в края на гостуването си в побратимения унгарски град.
Визитата беше по покана на местното българско самоуправление, като няколкодневното посещение завърши с битка на футболния терен, завършила с приятелското 4:4. Срещата беше наблюдавана от стотина фунове от българската общност в Халастелек и Сигетсентмиклош.
Отборът на “Халастелек” стана първенец в унгарската IV дивизия и от лятото ще играе в трета дивизия. “Росица” е в Областната група, но пък в тима играят само местни момчета и го правят повече за своя радост и удоволствие на феновете, отколкото за някакви големи успехи.
“Мисля, че за всички футболни хора най-впечатляващото от гостуването беше базата на местния отбор. За такива терени Горна Оряховица може само да мечтае, въпреки че е няколко пъти по-голям град от Халастелек и “Локомотив” е в челото на Втора дивизия”, разказа треньорът на поликраищенци Илия Пендов.
Двата клуба са се договорили за ежегодни гостувания не само на мъжкия, но и на детски отбори. Обмисля се и идеята да се организира международен футболен турнир за деца, домакин на който да е Горна Оряховица.
А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново