Спортният министър Красен Кралев идва за неделния мач на “Етър”

Публикувано на пт, 29 май 2015
213 четения

“Етър” ще изиграе последния си мач от сезона в Северозападната “В” група в неделя. На 31 май от 18:00 ч. на стадион “Ивайло” етърци приемат състава на “Ботев” (Луковит). Куп официални гости идват за двубоя – спортният министър Красен Кралев, селекционерът на националния отбор Ивайло Петев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметът на В. Търново Даниел Панов и др.
В близките дни предстои Изпълком на БФС, който трябва да внесе повече яснота дали “Етър” ще бъде поканен да запълни “Б” група. По същия начин м.г. вторият “Локомотив” (ГО) получи визи за професионалния футбол. От БФС очакват окончателното становище на Лицензионната комисия кои отбори не получават лиценз за “А” и “Б” група. Новото т.г. е, че във втория ешелон ще имат право да играят и дублиращите отбори на клубовете от елита, но още не е ясно колко от тях ще поискат. Категоричното си желание засега са заявили само “Лудогорец”, “Берое” и “Литекс”. От БФС би трябвало още следващата седмица да излязат с окончателно становище, тъй като немалко отбори започват подготовка още в средата на юни.
“Виолетов” празник готви ръководството на “Етър” от 17:30 ч. преди мача с “Ботев” (Луковит). Тогава започва и церемонията по представянето на всички отбори от школата на великотърновския тим, които ще покажат отличията, спечелени през сезона, а някои от тях също ще получат сега купи за призовите си класирания. За всички деца от школата, които в организираните отбори наброяват близо 350, и техните родители ще бъде предназначен целият сектор вляво от официалната трибуна на стадион “Ивайло”.
Министърът на спорта Красен Кралев вчера изпрати официално потвърждение, че ще присъства на мача, а преди него ще поздрави малките етърци. Същото ще стори и кметът Даниел Панов.
Церемонията е преди мача на мъжкия отбор, а след края на срещата пък първият отбор ще получи от ЗС на БФС купа за второто си място в крайното класиране.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново