“Раховец 2008” спечели “Купа Горна Оряховица” по хандбал

Публикувано на пн, 1 Дек. 2014
755 четения

Момчетата на ХК “Раховец 2008” и момичетата от “Опака” са победители във втория детски турнир по хандбал “Купа Горна Оряховица”. Състезанието се проведе в събота в спортна зала “Никола Петров” и се превърна в истински празник за над стоте малчугани, дошли да премерят сили помежду си. В надпреварата се включиха хандбалните клубове “Раховец 2008” (Г.Оряховица), “Етър 64” (В. Търново), “Левски” (Стражица), “Чардафон” (Габрово) и “Опака” (Опака). За купи и медали се бореха момчета и момичета до 12 г., както и смесени отбори с деца 2-4 кл. При момчетата хандбалистите на “Раховец 2008” показаха сърцата игра и заслужено вдигнаха “Купа Горна Оряховица”. След тях останаха тимовете на “Опака” и “Чардафон”.
Момичетата на “Опака” пък извоюваха първото място в своята категория. Среброто остана за “Етър 64”, а с бронза се окичи стражишкият тим “Левски”.
В блицнадпреварата на смесените отбори категоричен победител с две победи стана “Раховец 2008”.
“Благодаря на всички ръководители, че откликнаха на желанието и молбата ми да проведем отново детски турнир в града ни. “Купа Горна Оряховица” бе голям шанс за отборите да се обиграят още повече, както и за сплотяване на децата. Напролет ще сме домакини на международен турнир, за да може състезателите да натрупат опит и срещу чужденци. Изключително съм доволен от горнооряховските хандбалисти, играят на едно изключително високо ниво”, сподели председателят и треньор на ХК “Раховец 2008” Пламен Панев.
“Организацията бе на завидно ниво, залата бе топла, атмосферата бе изключително приятна. Получи се истински празник, децата са доволни, това е най-важното. ХК “Раховец 2008” е най-добрият в България, в Горна Оряховица е най-добрата школа за момчета, няма две мнения”, категоричен бе президентът на ХК “Левски” (Стражица) Васил Цонев.
На 7 декември в зала “Никола Петров” ще се проведе кръг от “Б” хандбална група за мъже.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново