“Локо” (ГО) ще зимува втори в “Б” група, само на точка от “Монтана”

Публикувано на пн, 1 Дек. 2014
218 четения

Красен Трифонов и Любо Генчев отново бяха в основата на головете.

“Локомотив” (ГО) завърши ударно есенния полусезон в “Б” група, като спечели и последното си гостуване на “Ботев” (Гълъбово). “Черно-белите” губеха с 1:0 до почивката, но после обърнаха мача и спечелиха с 2:1. По същото време лидерът “Монтана” изненадващо завърши 3:3 у дома с “Раковски”, а “Пирин” (Благоевград) също направи реми като гост на “Бургас”. Така в есенното класиране “Монтана” завърши с 35 точки, “Локо” (ГО) има 34, а “Пирин” – 31.
Първата част бе за домакините, които търсеха гола, а в защита бяха добре стиковани и не допуснаха изненади. Локомотивци пък бяха далеч от най-добрите си дни. В 17-ата минута Миро Енчев отправи опасен удар с глава, но вратарят на гостите успя да избие топката в корнер.
“Ботев” поведе в резултата в 20-ата минута. Вратарят на “Локомотив” Радослав Рашков успя да избие в корнер опасна топка, изстреляна от фаул. След изпълнение на ъгловия удар коженото кълбо се удари в ръката на Йордан Апостолов и последва пряк свободен удар, от който Иван Тошев откри – 1:0.
След попадението “Локомотив” опита да изравни. Още в следващата минута удар на Смирнов от фаул бе отразен от Радев. Отново Смирнов в 31-ата минута можеше да изравни, но коварният му удар отново бе избит от Радев. Красен Трифонов в 39-ата минута изпълни опасно пряк свободен удар, при който топката летеше към горния ляв ъгъл, но вратарят Радев с върха на пръстите я докосна и тя се отби от сглобката.
През втората част ролите се смениха. Горнооряховци заиграха активно в атака и решиха мача с два бързи гола в рамките на пет минути в средата на полувремето. В 72-ата минута Красен Трифонов центрира отдясно и заелият позиция на задна греда Любо Генчев насочи топката в мрежата – 1:1. Само след две минути картината се повтори. Отново Красен Трифонов центрира майсторски отдясно към Янаки Смирнов, който прати топката с глава във вратата на “Ботев” за 1:2.
В последните десет минути домакините натиснаха здраво, като локомотивци бяха изправени пред няколко инфарктни ситуации, но успяха да удържат преднината си до последния съдийски сигнал. Домакините имаха сериозни претенции към съдията, който според тях им е отменил гол в 88-ата минута. Тогава играещият президент Стоян Диков направи пробив отдясно и центрира на точката на дузпата, там Кирилов се размина с коженото кълбо, но Янков стреля и топката беше избита от голлинията. От “Ботев” претендираха, че тя е влязла във вратата, но реферът бе категоричен играта да продължи.
По традиция след мача “железничарите” направиха отново “влакчето на победата” пред близо 80 техни привърженици, пропътували разстоянието до Гълъбово.
“Ботев” (Гълъбово) – “Локомотив” (ГО) 1:2
Голмайстори:
1:0 Тошев (20), 1:1 Л. Генчев (72), 1:2 Смирнов (74)
“Локо” (ГО): Рашков, Мицаков (Карапетров), М. Иванов, Пенев (Яв. Генчев), Фиданин, Димитров (Н. Иванов), Балъков, Апостолов, Л. Генчев, Смирнов, Кр. Трифонов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново