Четирима борци от клуб “Илия Павлов” играха финал на турнир в Украйна

Публикувано на пн, 1 Дек. 2014
398 четения

С пет медала се завърнаха младите борци от клуб “Илия Павлов” от силен международен турнир по свободна борба в Украйна. Двудневната надпревара в Саратов събра 265 състезатели от Украйна, Молдова, България и др. Сред участниците личаха имената на 7 медалисти от световни и европейски първенства. Великотърновският клуб по борба “Илия Павлов” беше представен от петима състезатели, които спечелиха 4 сребърни и 1 бронзов медал. При деца до 14 години Преслав Върбанов стигна до финалната среща в категория 42 килограма след три победи. Възпитаникът на треньора Мирослав Колев първо записа успех с туш над представител на домакините, след това надигра украински борец по точки. На полуфинала Върбанов отсъпваше в резултата с 0:6, но не се предаде и успя да спечели с туш. В мача за златото той загуби от украинец и се окичи със среброто.
В същата възрастова група в категория до 29 кг Марин Петков постигна 3 победи с туш и след само една загуба на полуфинала се класира на трето място. Марин загатна за своя талант в първите два мача, в които се наложи над представители на Украйна. На полуфинала той загуби от шампиона на Молдова, но в схватката за бронза тушира своя съперник и се класира на трето място.
При момчета до 16 години, в категория до 50 кг, двама българи се изправиха в спор за златото. По-опитният Митко Стойков от Стара Загора се наложи над Борислав Колев от клуб “Илия Павлов”. Колев постигна 2 победи в турнира, а на полуфинала драматично се наложи с 6:5 над борец от Украйна, от когото бе загубил преди година в същия турнир.
В категория 54 килограма Николай Михайлов надигра трима съперника, като особено впечатляващ е успехът на полуфинала с 14:4 и технически туш срещу украинец. В мача за златото Михайлов губи с 2:7 от борец от Украйна.
Александър Златов бе единственият борец от клуба, който участва във възрастовата група юноши до 19 години. В категория 60 кг той взе две победи с лекота, но на финала загуби с 2:6 от украински борец и взе сребърен медал.
“Конкуренцията в отделните категории беше на високо ниво, което прави резултатите ни още по-значими. Преди турнира очаквах да вземем 2-3 медала, но никога не съм мислил, че четирима от тях ще играят на финал. Момчетата се сбориха здраво и съм много доволен от тях. Натрупаха ценен опит”, коментира Мирослав Колев.
След турнира великотърновските борци са посетили Одеса и са останали впечатлени от видяното в черноморския град.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново