“Локо” (ГО) направи само 1:1 с “Нефтохимик”

Публикувано на ср, 19 апр. 2017
114 четения

“Локомотив” (Горна Оряховица) и “Нефтохимик” завършиха при резултат 1:1 своя двубой от група “Б” на втория етап от Първа лига. Гола за домакините вкара Аристоте Ндонгала, а за бургазлии се разписа Венци Христов. Така домакините пропуснаха възможността да изпреварят прекия си конкурент в класирането, а им предстои и гостуване в Бургас.
“Локомотив” бе по-дейният отбор и изпусна няколко добри положения, с които можеше да вземе победата. Вратарят на гостите Янко Георгиев пък се превърна в герой и грешник за своя тим. Той спаси няколко опасни удара към вратата си, но сгреши при гола.
“Нефтохимик” излезе напред в резултата в 21-ата минута, когато Романов бе изведен по крилото, пусна към Христов, който сам срещу Банков не сгреши – 0:1.
Домакините стигнаха до изравняването в 36-ата минута. Тогава Георгиев излезе неразчетено при центриране от фаул, размина се с топката, а Ндонгала с глава прати топката в опразнената врата за 1:1. Нападателят реализира гол в четвърти пореден двубой.
До края и гредата помогна на гостите да си тръгнат с точката. В заключителните секунди пък Банков се намеси решително и запази резултата 1:1.
В класирането двата тима са на последните две места в група “Б”. “Нефтохимик” има 27 точки, а “Локомотив” – 26. По-предният отбор обаче накрая ще играе бараж за оставане с полуразпадналия се “Монтана”, докато последният ще трябва да срещне “Славия” или “Верея”.
“Много съжаляваме, че не стигнахме до победата. Целта ни във всеки мач е да побеждаваме. Създадохме повече положения от противника, но ни липсваше късмет. Срещу нас стоеше един много добре тактически подготвен съперник, който ни дебнеше на контраатака. Възползваха се от една наша грешка. Хубаво е, че нашите играчи се преобразиха и се върнаха в мача. Жалко, че не успяхме да победим”, коментира старши треньорът Александър Димитров.
“Локомотив”: Банков, Желев, Кавдански, Амброуз, Ндонг, Джоман, Мадианга (57 Керчев), Бен Отман, Н’Донгала, Узунов (61 Муса), Кифуети.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново