“Етър” взе първа победа 2:1 над “Вихър” (Славяново)

Публикувано на ср, 17 февр. 2016
535 четения

Явор Генчев и съотборниците му създадоха доста положения в контролата срещу “Вихър”.

Първа победа в подготовката взеха “виолетовите”, които надделяха с 2:1 над третодивизионния “Вихър” (Славяново) на стадиона в Царева ливада. Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на Трифон Иванов, а етърци и съдийската бригада в състав Станислав Ставров, Илиян Капарашев и Ивайло Атанасов носеха черни ленти.
Бончо Генчев заложи в този мач на играчи, които по-рядко започваха като титуляри в досегашните срещи. В центъра на защитата действаха Трифонов и Петров, а атаката водеха Байчев и Ив. Петков. Срещата започна отлично за етърци. Още във 2-ата минута Любо Генчев подаде на Явор Генчев, той продължи пътя на топката към Иван Петков, оттам надясно към Николай Николаев, който с хубав удар откри резултата – 1:0.
Гостите от Славяново, за които като централен нападател игра доскорошният етърец Альоша Илиев, отвърнаха на удара почти веднага, като в 10-ата минута Костадин Генков бе изпуснат, навлезе отляво и с мощен шут изравни – 1:1.
Последва поделено надмощие, като за етърци нисък удар на Явор Генчев след фаул мина до гредата, а за гостите отново Генков накара вратаря Ивайло Петков да избива.
До края на полувремето обаче етърци натиснаха и създадоха ред възможности. В 30-ата минута удар на Байчев от въздуха бе спасен от вратаря, после Любо Генчев навърза пазачите си и намери Николаев, който от два метра пропусна да вкара. Веднага след това пък при центриране отдясно включилият се в атаката Илко Трифонов от чиста позиция с глава би над гредата. В 40-ата минута Любо Генчев центрира от корнер, Цецо Петров стреля и принуди бранител да чисти топката с глава от голлинията. След изпълнението на поредния ъглов удар Радо Байчев с далечен удар разтърси напречната греда.
И след почивката надмощието на етърци продължи, но голове не падаха. В игра влязоха още Скерлев, Минков, Кирилов и Ст. Христов. Няколко добри разигравания пред вратата на гостите не стигнаха до завършващ удар. В 62-ата минута пък след шут на Стефан Христов топката мина по цялата голлиния, но не влезе в мрежата.
В 73-ата минута падна и второто попадение на “виолетовите”. Избита от вратаря на “Вихър”, топка попадна у Иван Петков, който я довкара за 2:1. Друг удар на Петков след подаване на Сашо Кирилов бе блокиран от бранител. До края на мача в игра влязоха всички резервни футболисти.
Малко преди последния съдийски сигнал можеше да падне и трети гол – Любо Генчев нанесе хубав удар с левия крак, но вратарят на гостите спаси.
Последната проверка на “Етър” е в събота. Футболистите на треньора Бончо Генчев гостуват на водача в “Б” група “Дунав”. Мачът е от 14:00 ч. в Русе, като преди него “Дунав” официално ще представи отбора си за пролетния полусезон.
“Етър”: Ивайло Петков, Петров, Трифонов, М. Николов, Я. Генчев, Кямил, Л. Генчев, Николаев, Иван Петков, Байчев (Цанков, Скерлев, Русев, Анев, Кирилов, Бенков, Ст. Христов).
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново