“Етър” ще участва в Програмата на БФС за развитие на детско-юношеския футбол

Публикувано на вт, 4 юли 2017
171 четения

Българският футболен съюз обяви 16-те клуба, които ще се възползват от второто издание на програмата за развитие на детско-юношеския футбол, като “Етър” е определен да участва и в трите възрастови структури – U15, U17 и U19.
Инициативата се прави за втора поредна година с пари от Министерството на младежта и спорта в партньорство с БФС.
Подготвителните лагери на трите възрастови групи ще се проведат между 24 юли – 23 август, като всички разходи по настаняване на отборите, храна, тренировки, контролните срещи, съдийските такси и медицинското обезпечаване на мачовете се поемат от Програмата.
По време на лагерите на всеки клуб ще бъде подсигурен семинар по съдийските въпроси с член на Съдийската комисия към БФС и семинар по Превенция на уреждане на мачове.
На всички състезатели ще бъдат проведени и физически тестове от представители на отдел “Детско-юношески футбол” към БФС и националните селекционери във въпросните възрасти. Целта е да се проследи работата на клубовете по отношение на физическата подготовка на състезателите през последната година и да се сравнят резултатите със същите тестове от миналата година.
Центровете, които ще бъдат домакини на лагерите, са Банско и Сливен, а периодите за провеждане на Програмата на трите възрасти част от проекта са:
U19 24.07 – 03.08.2017 г., U17 03.08 – 13.08.2016 г., U15 13.08 – 23.08.2016 г.
U17: Лудогорец, Левски, ЦСКА-София, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Славия, Дунав (Русе), Берое, Монтана, Локомотив (Горна Оряховица), Септември (София), Черно море, Верея, Етър (Велико Търново), Пирин (Благоевград), Нефтохимик.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново