“Етър” с двама младежки национали, раздели се с Карапетров и Кирилов

Публикувано на вт, 14 февр. 2017
184 четения

С двама футболисти се раздели “Етър” днес – това са Илия Карапетров и Александър Кирилов. Причината е, че след привличането на шест нови попълнения през паузата групата за пролетния полусезон стана твърде голяма. След назначението на новия наставник Станислав Генчев при “виолетовите” бяха привлечени Иван Стоянов, Тодор Колев, Тихомир Кънев, Йордан Апостолов, Димо Атанасов и Георги Кременлиев. “Разделяме се с Кирилов и Карапетров по взаимно съгласие, благодарим им за съвместната работа в “Етър”, заявиха от клуба.
Двама младежки национали има вече великотърновският клуб. Чавдар Ивайлов и Галин Ташев получиха повиквателни от селекционера на младежите Антони Здравков. Те заминават на лагер в Бояна от 20 до 23 февруари. По същото време Петър Хубчев събира и “А” националния отбор, но без чужденците, тъй като датата не е официална в календара на ФИФА. Националният отбор и младежкият ще играят един срещу друг в приятелски двубой на 22 февруари от 14:00 ч. на стадион “Васил Левски”.
Третият мач на “Етър” от турнира “Балчик къп” срещу “Добруджа” ще се играе днес, като бе изместен с ден по-късно. Срещата е от 15:00 ч. в Албена. В друг мач от групата “Петрокуб” (Молдова) победи “Добруджа” с 3:1.
Другата новина от турнира е, че временният лидер в нашата група “Дунав” ще доиграе мачовете си в надпреварата с юношеския си отбор. Русенци изиграха два мача и се прибраха, тъй като стартира първенството на Първа лига. Днес едновременно се срещат “Етър” – “Добруджа” и “Дунав” – “Петрокуб”. Така етърци ще разчитат на “въртележка” в класирането, която може да им позволи да отидат на финал. В класирането в група А водач е “Дунав” с 6 точки, следван от “Етър” с 3 т., “Петрокуб” е също с 3 и “Добруджа” без спечелена точка. “Въртележка” може да стане само ако етърци бият “Добруджа”, а юношите на “Дунав” паднат от “Петрокуб”. Тогава и трите отбора ще са с по 6 т. и ще се гледат само резултатите от директните двубои между тях.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново