“Етър” разочарова със загуба в Пловдив

Публикувано на ср, 1 Ное. 2017
131 четения

Атаката на “Етър” така и не намери верен път към вратата. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Мач от графата “задължителни” за “Етър” в гостуването на “Локомотив” (Пд) бе загубен след разочароващ изход. Домакините с кадрови и организационни кризи в последния мач на треньора си Воин Войнов надделяха отново над етърци – този път с 2:0. Първото полувреме бе по-добро и сравнително равностойно. В 13-ата минута след пробив на Муса Мохамед отдясно последва сериозно разбъркване пред вратата на гостите. За “Етър” два удара на Иван Стоянов минаха покрай левия стълб на Пиргов.
В 24-ата минута бе една от добрите възможности за гол, като след пробив отдясно топката попадна у Бадара, но ударът му бе блокиран, а ударът на Руменов от въздуха бе спасен от вратаря. Малко след това след пробив и центриране на Димо Атанасов отляво удар на Руменов бе отново блокиран.
За пореден път “Етър” пусна гол след центриране в пеналта, където Александров в 33-ата минута изпусна Димо Бакалов и той с глава откри резултата – 1:0. До почивката удар на Сърмов мина до левия стълб.
Второто полувреме бе разочароващо. Още в 48-ата минута вратарят на домакините Илко Пиргов се контузи и бе заменен, а надеждите бяха етърци да направят обрат. Нищо подобно не се случи – за цялата втора част “Етър” опитваше атаки, но не изработи нито едно чисто положение пред противниковата врата. Единствено след удар на Бадара и рикошет топката излезе в корнер, а след изпълнението му Апостолов стреля над гредата.
“Виолетовите” допуснаха много брак в подаванията си в завършващата фаза и не намериха верен път. Обратно – за “Локомотив” Мартинович с глава опасно стреля до гредата, а в 61-ата минута пак той излезе сам срещу Христо Иванов, но вратарят спаси. Не помогна и влизането на Н. Колев и Вълчанов на мястото на Сърмов и Атанасов. В 88-ата минута при контра Димитър Велковски бе изведен сам срещу вратаря и окончателно реши мача – 2:0. Даденото 8-минутно продължение не донесе нищо и етърци записаха осмия си пореден мач без победа в елита.
“Етър”: Христо Иванов, Александър Александров, Пламен Гълъбов, Веселин Минев, Яни Пехливанов, Йордан Апостолов, Георги Сърмов (63 Никола Колев), Димо Атанасов (75 Иван Вълчанов), Румен Руменов (85 Иван Петков), Алиуне Бадара, Иван Стоянов.

Иван Вутов: “Когато няма ефективност в техниката, тактиката се губи”

“Последните мачове срещу силните отбори вкараха негативи и разколебаване в нашия отбор. Днешният мач бе изпъстрен с много технически грешки и когато няма ефективност в техниката, тактиката се губи. Ще насочим подготовката към повече технически варианти, за да излезем от негативизма. Имаме изпълнители за 3-5-2 и през първото полувреме държахме повече топката, имаше замисъл, но елементарни решения в завършващата фаза не доведоха до гол. Губихме мисъл и ориентация, не може с такава техника да стигнем до победата, имаме проблеми в атаката. 6-7 отбора имаме еднакъв капацитет и игрови почерк и борбата ще е в директните двубои. Който победи в тях, той ще излезе от опасната зона. Нищо не е загубено и не трябва да навеждаме глава. Единственият слаб мач ни беше в Разград и днес в Пловдив, в другите бяхме на ниво, така че оптимизъм има. Има едно клише, че се играе мач за мач, едва ли това трябва да е целта и може би трябва да се търси перспектива, но така става – мач за мач се решават нещата.”
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново