“Царевец-ВТУ” с рекордни 55 медала от турнира “Нова Орестиада”

Публикувано на ср, 1 Ное. 2017
245 четения

Рекордните 55 медала спечелиха плувците на СКМП “Царевец-ВТУ” в международния турнир по плуване “Нова Орестиада” в Гърция. Възпитаниците на треньора Панайот Паздерков грабнаха 20 златни, 21 сребърни и 14 бронзови отличия.
В надпреварата участваха общо над 450 състезатели от 15 клуба от Турция, Гърция и България, разделени в 7 възрастови групи. Великотърновският клуб взе участие с 32-а състезатели. При юношите и девойките Преслав Маринов е с три златни и 1 сребърен, Мартин Христов с три златни, Тонислав Събев и Вероника Христова – с по 2 златни и 1 сребърен, Ралица Митева с 2 златни и 2 сребърни, Самуил Николов с 1 златен и 2 сребърни, Таня Недялкова с 2 сребърни и бронзов, Донна Папазова и Ина Георгиева – по 1 сребърен и 1 бронзов, а Константин Стоянов, Йоана Христова, Калоян Христов, Магдалена Василева и Йоан Иванов – по 1 бронзов медал.
При децата 10-12 г. Петър Хаджииванов е с три златни, Красен Кънчев с по 1 златен, сребърен и бронзов, Николай Куцаров със злато и бронз, Михаил Бъчваров с два сребърни и бронз, Виктория Стефанова, Давид Балъков и Камен Димитров с по 1 сребърен, а Сиян Дойчев, Десислава Петрова и Калина Донева спечелиха бронз.
При щафетите (2 момичета и 2 момчета) децата 9-10 г. Калина Донева, Велислава Куковска, Николай Куцаров и Камен Димитров спечелиха злато на свободната щафета и сребро на съчетаната, при юношите и девойките съчетаната щафета Ралица Митева, Преслав Маринов, Тонислав Събев и Йоана Христова спечелиха сребърен медал, а в същия състав свободната щафета зае 3-о място.
“Като цяло направихме много силно състезание. Това е турнирът с най-много спечелени медали от нас. Освен отличията, радостното за мен е и че го направихме с много силни резултати, с много лични постижения както от медалистите, така и от тези, които не успяха да се качат на стълбичката. Това е добър атестат за силни постижения на предстоящите държавни първенства в края на ноември и през декември”, коментира Панайот Паздерков.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново