“Етър” приема “Спартак” в мач на честта

Публикувано на пт, 8 май 2015
227 четения

Като “мач на честта” определиха в “Етър” предстоящото утре дерби със “Спартак” (Плевен). Двата най-добри отбора в групата се срещат като втори и първи в класирането, като разликата е 7 т. в полза на плевенчани. “Този мач не определя първото място, но за нас е мач на честта. При победа ще станем и пролетен първенец в групата, а най-важното – ще донесем удовлетворение на феновете”, коментира старши треньорът Георги Василев.
Най-важното е с играта си “Етър” да покаже на БФС и на цялата футболна общественост, че също като “Спартак” има място в професионалния футбол.
Кога и къде ще се играе дербито бе най-коментираната във Велико Търново тема през цялата седмица. Още в понеделник Канал 3 обяви, че предава пряко мача и той ще е в събота, 9 май, от 15:30 ч.
На кой стадион ще е мачът също се дискутираше  усилено сред феновете, като повод за евентуалното завръщане на “Ивайло” даде усилената работа по пистата на градския стадион в последните дни. По закон обаче бе необходимо и да бъде сформирана комисия, която да постанови, че стадионът в този си вид е в състояние да приема мачове.
Вчера следобед стана ясно, че “Етър” се завръща на стадион “Ивайло”. Това става благодарение на добрата воля на кмета Даниел Панов и шефа на Зоналния съвет Трифон Иванов.
Феновете приеха с възторг завръщането във Велико Търново и се заканиха да напълнят стадион “Ивайло”. Георги Василев пък се завръща на “Ивайло” след 23 години.
Двата отбора са в серия от успешни мачове, като “Спартак” идва с 10 поредни победи и 638 минути без допуснат гол, а “Етър” е в серия от 11 победи и едно реми. “Виолетовите” очакват горещата подкрепа на своята публика, а тя от своя страна – да я зарадват с победа в мача на честта!
 Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново