“Етър-64” шампион на плажен хандбал

Публикувано на вт, 5 сеп. 2017
366 четения

Хандбалистките на “Етър-64” направиха требъл, като към шампионската титла на страната и купата на България станаха първенци на България и по плажен хандбал. С държавните първенства на курорта Албена завърши и състезателният сезон 2016/2017 г.
Шест отбора спориха за титлата при жените, разделени в две предварителни групи. Етърки, водени от своя президент Атанас Атанасов, попаднаха в група с “Хасково” и “Ники спорт” (Сливница), а в другата бяха “Шумен-61”, “Панагюрище” и ПГТ (Панагюрище).
Много интригуващо се разви борбата в нашата група. Етърки стартираха с изненадваща загуба след дузпи от “Ники спорт” с 1:2. Те се нуждаеха от победа над силния тим на “Хасково”, за да стигнат до полуфиналите. Великотърновки спечелиха с 2:0 и си гарантираха поне второто място, но в третия мач хасковлийки победиха с 2:0 “Ники спорт” и така “Етър-64” завърши първи.
На полуфинала “виолетовите” отнесоха “Панагюрище” с 2:0, а в другия мач отборите на “Шумен” и “Хасково” стигнаха до дузпи, където се наложиха хасковлийки. Така на финала отново се срещнаха “Етър-64” и “Хасково”, като етърки отново биха с 2:0 и грабнаха златните медали и титлата. Шампионската купа бе връчена на капитана на тима Даниела Коцева.
Индивидуалната награда за най-добър шутър получи Соня Богданова от “Етър-64”, за най-добър вратар бе обявена Гери Александрова от “Хасково”, а за най-атрактивен състезател – Ирене Иванова от “Шумен-61”. Две етърки влязоха в “златната осмица” – Ангелина Симеонова и Кристияна Караманлиева, а останалите са Тотка Дойкина от “Панагюрище”, Антония Симеонова и Нина Николова от “Хасково”, Кристина Миланова от ПГТ, Виктория Кирилова от “Ники спорт” и Фатме Юксел от “Шумен”. От ръководството на “Етър-64” изказаха специална благодарност и на Деси Николова, която пази отлично и също заслужаваше да бъде сред призьорите. Отлично играха още Деница Иванова, Данислава Петрова и Мария Спирдонова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново