Тръмбешчани с исторически първи успех в третия ешелон

Публикувано на вт, 5 сеп. 2017
136 четения

Историческа първа победа спечели “Янтра” (Полски Тръмбеш) в Северозападната Трета лига. Новакът в групата гостува в четвъртия кръг на коравия отбор на “Левски-2007” (Левски) и грабна успеха с 2:0. Така след двете минимални загуби на старта и точката в областното дерби срещу “Академик”, тръмбешчани стигнаха и до първата си победа. Това им позволи да се изкачат до 11-ото място в класирането.
Мачът бе двуостър, отлични намеси имаше вратарят на гостите Радослав Рашков, спасил опасни удари, отразил и дузпа.
В 16-ата минута Калин Иванов стреля, вратарят на “Левски-2007” спаси, но с добавка Борислав Иванов направи 0:1. Последва натиск на домакините, донесъл им наказателен удар. Рашков обаче спаси и първия изстрел от бялата точка, и добавката, запазвайки вратата си от попадение.
Домакините засилиха натиска през втората част, което позволи на тръмбешчани да контраатакуват. Влезлият като резерва играещ треньор на “Янтра” Калоян Илиев проби в 72-ата минута отбраната на домакините и намери Владимир Атанасов, който засече топката за 0:2.
“Много добър мач и за двата отбора, точно съдийство на рефера Георги Давидов и асистентите му, коректно поведение на домакините и публиката. Радвам се, че постигнахме първия си успех”, коментира президентът на “Янтра” (ПТ) Любомир Ламбев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново