“Болярки” станаха държавен шампион за девойки до 17 г.

Публикувано на вт, 30 юни 2015
245 четения

Великотърновските “Болярки” станаха безапелационен шампион на България по футбол за девойки до 17 години. Държавните финали бяха в Казанлък и до тях достигнаха 6 отбора, излъчени от близо 70 клуба от страната, развиващи женски футбол в тази възраст.
Възпитаничките на треньора Валентин Витанов попаднаха в по-силната група А заедно с отборите на “Екомет” (Пловдив) и “Спартак” (Варна), а в другата група бяха съставите на “ЛП Суперспорт” (София), Бургас и Севлиево.
Великотърновки направо прегазиха всичките си съперници на финалите, без да допуснат нито един гол във вратата си! Те първо се наложиха над “Екомет” (Пд) с 2:0, като попаденията бяха дело на Лора Петрова и Теодора Йорданова. Втората среща между пловдивчанки и варненки завърши 0:0 и така от третия мач в групата между “Болярки” и “Спартак” (Вн) зависеше кой отива на финал и кой в битка за бронзовите медали.
“Болярки” се наложиха убедително с 3:0. Мирела Моева откри резултата, а после два гола добави Лора Петрова. Така за 3-4 място се класираха пловдивчанки, които срещнаха тима от Севлиево и завършиха 1:1, но се наложиха след изпъленението на дузпи. Мачовете бяха на терен със стандартни размери, като финалът срещу “ЛП Суперспорт” бе от две части по 25 минути.
Александра Горанова откри резултата за “Болярки” след бърза контра и чудесен извеждащ пас от дълбочина – 1:0. Нашите имаха надмощие, като след удар на Румяна Новакова топката срещна и гредата, а в началото на втората част състезателка на столичния тим получи и втори жълт картон. “Болярки” уверено доиграха мача и ликуваха след минималното 1:0, което ги направи шампионки, без да допуснат нито един гол в мрежата си във всички срещи.
Изключително силно пази Радостина Калчева, която заслужено получи и индивидуалния приз за най-добър вратар в първенството. Габриела Иванова пък взе наградата за най-добър защитник.
Красивата шампионска купа и златните медали бяха връчени на великотърновки от Александър Шатровски – секретар на Аматьорската футболна лига. Като великолепно определи представянето треньорът на “Болярки” Валентин Витанов. Той съобщи, че 9 състезателки на тима са извикани в националния отбор в двете гарнитури до 17 и до 19 години.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново