“Болярки” с победа над “Бургос лейдис”

Публикувано на ср, 30 сеп. 2015
449 четения

Втора поредна победа в първенството на “А” група при жените грабнаха футболистките на ЖФК “Болярки”. Възпитаничките на треньора Валентин Витанов пречупиха с 3:2 “Бургос лейдис”.
На терена в Самоводене гостенките повеждаха два пъти в резултата, но в крайна сметка трябваше да преглътнат загуба. След пропуск за великотърновки на Полина Таймо в самото начало на срещата, в 13-ата минута една отбита топка бе посрещната от Дарина Иванова, която с прехвърлящ удар вкара за 0:1. Последва леко стъписване сред младите великотърновски футболистки, но постепенно се съвзеха и закономерно изравниха резултата в края на полувремето. Лора Петрова бе изведена и с точен изстрел по тревата вкара за 1:1.
Втората част започна с натиск на “Болярки” и удар в гредата на Теодора Йорданова. Увлечени напред, домакините изпуснаха Стела Кирова, която напредна по фланга и стреля по диагонала за 1:2 в 57-ата минута. Това обаче не смути великотърновки и след седем минути пробив на Мирела Моева завърши с точно подаване към Теодора Йорданова, която пред голлинията засече топката за 2:2.
В 71-ата минута вратарката на гостенките не се намеси добре и Даяна Георгиева направи обрата пълен – 3:2. До края Лора Петрова на два пъти пропусна да направи успеха на тима си още по-резултатен. Така след три кръга “Болярки” имат 6 точки и 6:3 голова разлика, а в следващия кръг на 3 октомври гостуват на “Екомет 90” (Пловдив).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново