Четирима състезатели на ТК “Хемус” защитиха черен колан по хапкидо

Публикувано на вт, 9 авг. 2016
350 четения

Състезатели на “Хемус таекуондо център” взеха участие в международен семинар по хапкидо, проведен в град Нъводари – Румъния. По време на семинара се състоя и тест за придобиване на черен пояс в хапкидо (корейско айкидо). През първия ден на семинара участниците затвърдиха своите знания и научиха нови прийоми за самозащита. Във втория ден беше тестът за покриване на черен пояс. Изпитът включваше демонстриране на самозащита срещу един, двама и повече противници; прескоци със скок кълбо над няколко човека, както и тест за чупене.
Трима състезатели на 11 и 12 години от “Хемус” – Йордан Добрев, Мартин Марков и Кристиян Пенков, успешно защитиха 1 дан (черен пояс), като показаха завидни умения в хапкидо. Тримата показаха на останалите 38 участници от Румъния своя български дух, като счупиха между 3 и 5 газобетонни блока по 5 сантиметра. Председателят на “Хемус” Румен Димитров защити 4 дан в хапкидо, като демонстрира заедно с главен инспектор по полицейска лична защита към ОД на МВР град Велико Търново – Тодор Владимиров, чупене на 10 блока по 7 сантиметра, както и самозащита срещу много противници. Румен Димитров беше един от основните помощници на гранд мастър Джанг при организацията на турнир по хапкидо спаринг, който по правила прилича на ММА. Йордан Добрев, Мартин Марков и Кристиян Пенков завоюваха медали и в дисциплини самозащита, фокус – гасене на свещи и скок кълбо над няколко човека. Румен Димитров и Тодор Владимиров бяха част от комисията на провелите се изпит и турнир. В края на изпита всички получиха официални дипломи за дан на World hapkido kumdo federation, с което те стават първите деца, защитили степен черен пояс в хапкидо в България. Румен Димитров получи благодарствен плакет за приноса си за развитие на хапкидо в България лично от GM Jang – президент на WHKF.
Йордан Добрев, който е само на 12 години, защити два черни колана – за таекуондо в България и в хапкдо в Румъния в рамките на седмица, с което става първият състезател на “Хемус” с две степени на тази възраст.
В последния ден състезателите на “Хемус” заедно със своя треньор взеха участие в демонстрация в град Констанца в магазини за спортни стоки “Декатлон”, като част от промоцията на местния клуб по хапкидо “Шин лин доджанг” – организатор на събитието.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново