Школата на “Етър ВТ” поднови занимания от началото на август

Публикувано на вт, 9 авг. 2016
379 четения

Обявиха програмата на Втора лига до 5-ия кръг

От началото на август детско-юношеската школа на “Етър ВТ” поднови занимания. Нейният директор Никола Велков благодари на кметовете на Шемшево и Самоводене и на ОП “Спортни имоти и прояви” за това, че терените в двете села и Леденик се поддържаха през летните месеци и са в много добро състояние, въпреки горещината. “Благодарение на президента на клуба Александър Нанков имаме транспорт и пътуваме за тренировките. Осигурена е и необходимата екипировка, топки и пособия за заниманията, купуват се и нови”, коментира Никола Велков. По неговите думи много е важно и да бъде изграден теренът в спортното училище, защото интересът към него се засилва постоянно.
Молбите за общежитие т.г. са 90 при капацитет 60 места и в момента се ремонтират още три стаи, а част от децата са настанени в Студентските общежития. Никола Велков очаква пони 3-4 момчета от школата да тренират всяка седмица с представителния отбор и да получат шанс за изява.
Десет треньори в момента работят в школата. Емил Георгиев води юношите ст. възраст, Георги Георгиев – младшата, Марин Стефанов и Николай Катъров – децата. Стефан Ангелов е начело на подготвителната група и на Футбол 9, Стефан Николов тренира Футбол 7 и друга подготвителна група. Цветан Райков подготвя Футбол 5, с най-малките етърчета се занимават Калоян Калчев, Любомир Витанов и Кристиян Павлов.
Мъжкият отбор на “Етър ВТ” обаче снощи не проведе първата си тренировка за седмицата. Според ръководството на клуба причините са организационни. Президентът Александър Нанков и треньорът Сашо Ангелов отказаха коментар за случилото се на мача в Банско, където агитката от фенове заявиха на Сашо Ангелов, че е нежелан от тях в клуба. Повече яснота по събитията се очаква да има днес.
Междувременно СТК обяви точната програма по дати и часове за мачовете до петия кръг на Втора лига. Етърци гостуват на “Оборище” в Панагюрище в 3-ия кръг на 20 август (събота) от 18:00 ч. После са домакини на “Спартак” на 28 август (неделя) от 18 ч. В петия кръг гостуват на “Септември” (София) на 11-и (неделя) от 17 ч. и ще бъде предавана пряко по Диема спорт 2. Тази събота от 18 ч. е първото домакинство срещу “Левски” (Карлово).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново