Пистовият шампионат стартира от Велико Търново в началото на май

Публикувано на пн, 20 апр. 2015
216 четения

Първенството на затворен маршрут от календара на Българската федерация по автомобилен спорт няма да започне през април, а ще стартира както в предишните години от пистата във Велико Търново. Пистовото състезание, което се организира безупречно от “Етър Рейсинг Тим” и събира най- много зрители, е предвидено за 2 и 3 май, съобщи директорът на състезанието Димитър Стефанов.
Първоначално първенството трябваше да бъде открито със старозагорската надпревара, но по желание на кмета на Стара Загора датите за старта в града на липите бяха променени за 13 и 14 юни. Планира се старозагорската надпревара, освен трето поредно състезание от шампионата за този сезон, да стане и първата от трите писти, на които ще се състезават младите пилотите от “Хюндай Рейсинг Трофи”. Освен Стара Загора, в дебютния сезон на трофея пилотите ще стартират в Бургас (26/27 септември) и София (3/4 октомври). “Етър Рейсинг Тим” ще бъде домакин и на планинско “Раховец” на 20 и 21 юни.
За втора поредна година това състезание е кръг от планинския шампионат и ще бъде организирано от великотърновския клуб, общини Г. Оряховица и Лясковец и БФАС. В края на юли В. Търново за първи път ще бъде домакин на кръг от първенството по оф роуд, информира Петко Петков. Това е третото състезание, след пистовото и планинското, провеждани в региона, което намери място в календара на Българската федерация по автомобилен спорт т.г.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново