120 бойци мериха сили на националния турнир по ММА за купа “Локомотив”

Публикувано на пн, 20 апр. 2015
425 четения

Станислав Недков, кметът инж. Добромир Добрев и Зоя Стефанова откриха надпреварата.

120 бойци от 20 клуба от страната мериха сили в националния турнир по ММА и граплинг, който се проведе в зала “Н. Петров” в Горна Оряховица. Освен медалите и Купа “Локомотив”, те си оспорваха правото да станат част от националния отбор по ММА, който ще представя България на световното през юли в Лас Вегас.
Домакин на състезанието бе местният ММА клуб “Локомотив” с треньор Кръстьо Джамбазов и с подкрепата на кмета на град Горна Оряховица Добромир Добрев.
Турнирът е първият, провеждан след учредяването на Българската федерация по ММА и получаването на лиценз от Спортното министерство. Федерацията с президент Станислав Недков – Стъки единствена има законовото право да организира подобни състезания. В БФММА вече членуват 30 клуба, одобрение за присъединяване очакват да получат други 13.
“Досега съществуваха 4 подобни организации, нито една от тях обаче нямаше подкрепата на държавата и нито една не помагаше на клубовете така, както те заслужават. Голяма част от спортните таланти живеят в малките населени места. Това пречи на клубовете по места да се грижат за тях. Точно тук идва ролята на федерацията и на Министерството на спорта. Благодарен съм и на премиера Борисов, и на спортния министър Красен Кралев – те разбраха, че този лиценз не е за мен, той е за децата, които, влизайки в залата, са спасявани от пороци и от постоянното висене пред компютрите”, обясни президентът Станислав Недков.
В началото на юни ще бъдат проведени основните квалификации за световното в Лас Вегас. Най-вероятно домакин ще бъде Стара Загора. Покажат ли състезателите добри резултати, БФММА има намерението да се яви зад океана с пълен отбор от представители във всички 9 категории.
На официалното откриване присъстваха кметовете на Г. Оряховица и Лясковец инж. Добромир Добрев и д-р Ивелина Гецова, председателят на ОбС в Лясковец Даниела Арабаджиева, експертът в Министерството на младежта и спорта Зоя Стефанова и др. Зоя Стефанова прочете поздравителен адрес от името на спортния министър Красен Кралев. Участниците бяха поздравени също от кмета на Г. Оряховица и от президента на БФММА. Станислав Недков връчи юбилеен медал от състезанието на директора на Историческия музей Пламен Мадемов. Очаквайте утре имената на всички победители.
Анатоли ПЕТРОВ
снимки Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново