Любопитно: “Етър” сега повтаря резултатите от “златната” 1991 г.!

Публикувано на пт, 12 май 2017
367 четения

Крайно интересен факт сочи статистиката – сегашният “Етър” повтаря резултатите от незабравимата 1991 г., когато “виолетовите” станаха шампиони на България! Към нея насочиха вниманието от фенклуба.
“Интересна статистика на “Етър” се получи този сезон. Както знаете, “виолетовите” избраха обичайния за себе си честен път за достигане на целите си в последните години. Докато едни отбори ги вкарваха по служебен път я в “Б”, я направо в “А” група, “Етър” повече от 4 години се бори със зъби и нокти да извърви пътя от аматьорския футбол до заветната Първа лига, където футболно Търново винаги е принадлежал.
Случайно или не, в похода ни към върха се получават цифри, подобни на тези преди 26 години, когато “виолетовите” станаха шампиони на България. Дали е знаменателно, или не, но “Етър” стана шампион с 18 победи, 8 равни и 4 загуби.
В момента балансът ни е 17-7-3 и са ни необходими 4 точки в следващите 3 мача, за да станем недостижими на върха, т.е. победа, равен и загуба, с които би се повторил шампионският сезон с 18-8-4.
Головата разлика от 1991 г. е +28 гола (49:21), а сега е +25 (49:24), т.е. много подобна на шампионската. И тогава, и сега стадион “Ивайло” е крепост за болярите, като нямаме загуба на него (преди 13 победи и 2 равни, а сега 11 победи и 3 равни мача). Излишно е да припомняме и че треньорът Георги Василев има сериозна заслуга и в двата случая.
За някои може би е просто статистика, за други е подсказка, че виолетовите се завръщат отново на голямата сцена, за да покажат силата си там, където винаги са се чувствали у дома – сред най-големите!”
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново