И “Созопол” иска да спре “болярите”, ще направят ли те решаващия удар?

Публикувано на пт, 12 май 2017
162 четения

“Созопол” е поредният отбор, който ще хвърли всички сили да спре “Етър” по пътя му към елита. През настоящото първенство “виолетовите” така и нямаха лесен мач, като всички се хвърляха точно срещу етърци в качеството им на лидер. В неделя играчите на Станислав Генчев гостуват в Созопол, мачът е от 18:00 ч. и ще бъде предаван пряко по Диема спорт 2. Главен съдия е Петър Костадинов с помощници Георги Тодоров и Диян Вълков.
Созополчани играят изключително силно у дома, а при победа могат да изместят третия “Витоша” (Бистрица) и да се борят за бараж за елита.
“Етър” пък има аванс от 5 т. три кръга преди края, но нищо не е решено. “Болярите” се нуждаят на теория от 4 т. от трите си мача, т.е. поне една победа и едно реми. След гостуването в Созопол те приемат “Царско село” и завършват сезона в Несебър. И трите мача са крайно трудни и важни. Първата стъпка обаче е в неделя, а етърци са в психологически подем от чудесната победа над “Витоша”. “Този успех бе много важен от психологическа гледна точка, надявам се момчетата да бъдат вече по-спокойни”, коментира Станислав Генчев. Увереност, но и умереност показаха в изявленията си футболистите. “Мачът в Созопол ще е труден, но ние досега нямаме лесен мач. Всеки мач ни е труден, остават ни още три финала и гледаме напред”, каза Йордан Апостолов.
“Първа лига е близо, но имаме още три много важни мача. Не можем още да се настройваме, че сме влезли. Надявам се да победим и в Созопол и ще сме още по-близо”, добави опитният Иван Стоянов. За първи път от доста време в отбора няма наказани, завръща се и капитанът Кирил Акалски и всички са на линия за важната битка.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново