Ло­ра Пет­ро­ва шам­пи­он­ка на Бъл­га­рия по сво­бод­на бор­ба

Публикувано на вт, 20 ян. 2015
416 четения

Още че­ти­ри ме­да­ла за клу­бо­ве­те от ре­ги­о­на

От­лич­но пред­с­та­вя­не нап­ра­ви­ха със­те­за­тел­ки­те от об­ласт­та в пър­во­то за го­ди­на­та дър­жав­но пър­вен­с­т­во по сво­бод­на бор­ба за мо­ми­че­та, ка­дет­ки и де­вой­ки в Сли­вен. В над­п­ре­ва­ра­та взе­ха учас­тие 94 мо­ми­че­та, 61 ка­дет­ки и 53 де­вой­ки от над 40 клу­ба от стра­на­та. Об­ласт­та бе пред­с­та­ве­на от 9 със­те­за­тел­ки от три клу­ба, ко­и­то спе­че­ли­ха 1 зла­тен, 1 сре­бъ­рен и 3 брон­зо­ви ме­да­ла.
Стра­хот­но пред­с­та­вя­не нап­ра­ви Ло­ра Пет­ро­ва от ве­ли­ко­тър­нов­с­кия клуб “Илия Пав­лов”, ко­я­то спе­че­ли тре­ти по­ред зла­тен ме­дал от дър­жа­вен шам­пи­о­нат. Въз­пи­та­нич­ка­та на Ми­рос­лав Ко­лев де­бю­ти­ра в по-гор­на­та за нея ка­те­го­рия до 46 кг и с пред­с­та­вя­не­то си по­ка­за, че ще бъ­де хе­ге­мон и тук. Ло­ра стар­ти­ра труд­но, ка­то за то­ва “по­мог­на­ха” и ре­фе­ри­те. На стар­та тя срещ­на пред­с­та­ви­тел­ка­та на до­ма­ки­ни­те Ма­рия Хрис­то­ва и 40 се­кун­ди пре­ди края ре­зул­та­тът бе ра­вен 2:2. “Мно­го труд­но на­ча­ло, за ко­е­то доп­ри­не­со­ха и съ­ди­и­те. Те при­съ­ди­ха 2 не­съ­щес­т­ву­ва­щи точ­ки за Хрис­то­ва, с ко­е­то из­рав­ни 2:2 и ако та­ка бе­ше за­вър­ши­ла сре­ща­та, по­бе­ди­тел­ка ще­ше да бъ­де със­те­за­тел­ка­та от Сли­вен. В зак­лю­чи­тел­ни­те се­кун­ди Ло­ра нап­ра­ви ефек­т­но хвър­ля­не, ко­е­то ѝ до­не­се 4 точ­ки и ту­ши­ра съ­пер­нич­ка­та си”, раз­ка­за треньо­рът Ми­рос­лав Ко­лев.
На по­лу­фи­на­ла де­се­ток­лас­нич­ка­та от Спор­т­но­то учи­ли­ще пре­га­зи Кат­рин Ива­но­ва от “Бо­тев 93” (Вра­ца) с 12:2 и тех­ни­чес­ки туш. В спо­ра за злат­ния ме­дал тя по­ве­де с 10:0 точ­ки сре­щу Еле­о­но­ра Ге­ор­ги­е­ва от “Дан Ко­лов” (Сев­ли­е­во) и пос­лед­ва по­бе­да с туш.
“За Ло­ра то­ва е тре­та по­ред­на дър­жав­на тит­ла, с ко­е­то да­ва се­ри­оз­на за­яв­ка за учас­тие на ев­ро­пейс­ко и све­тов­но пър­вен­с­т­во за ка­дет­ки. От 2014 г. тя ня­ма сре­ща, в ко­я­то да е чу­ла фи­на­лен гонг, за­що­то всич­ки­те ѝ по­бе­ди са тех­ни­чес­ки туш или с туш”, ка­за още Ми­рос­лав Ко­лев.
В след­ва­щи­те сед­ми­ци Ло­ра Пет­ро­ва ще учас­т­ва на меж­ду­на­род­ни тур­ни­ри в Ру­мъ­ния и Тур­ция, ка­то етап от под­го­тов­ка­та ѝ за ев­ро­пейс­ко­то в Су­бо­ти­ца (Сър­бия), ко­е­то е в на­ча­ло­то на ав­густ.
Дру­ги­ят ве­ли­ко­тър­нов­с­ки клуб по бор­ба “Ца­ре­вец-Етър 93” се пред­с­та­ви с три със­те­за­тел­ки при ка­дет­ки и де­вой­ки. Ни­ко­лин­ка Сте­фа­но­ва ос­та­на на по­бе­да от спе­чел­ва­не­то на тит­ла­та при де­вой­ки­те в ка­те­го­рия до 51 кг. Въз­пи­та­нич­ка­та на треньо­ра Ек­рам Мю­мю­нов стиг­на до мач за зла­то­то, в кой­то от­с­тъ­пи пред Фат­ме Ман­де­ва от “Лев­с­ки” (Со­фия) и се оки­чи със среб­ро­то. Шам­пи­он­ка­та от 2014 г. Ми­ха­е­ла Юме­ро­ва се кла­си­ра на шес­то мяс­то в кат. 72 кг. При ка­дет­ки­те в кат. 56 кг Ма­ри­я­на Ма­рин­чо­ва се под­ре­ди шес­та.
Три брон­зо­ви ме­да­ла спе­че­ли­ха въз­пи­та­нич­ки­те на гор­но­о­ря­хов­с­кия клуб “Ло­ко­мо­тив”. При мо­ми­че­та­та на тре­то мяс­то се кла­си­ра­ха Аде­ли­на Мо­мъ­ко­ва в кат. 37 кг и Габ­ри­е­ла Ге­но­ва в кат. 62 кг. В съ­ща­та въз­раст Ели­ца Пет­ко­ва е де­ве­та до 57 кг, а Ру­мя­на Бо­не­ва де­се­та до 44 кг. Тре­ти брон­зов ме­дал за клу­ба до­не­се Ве­се­ли­на Ни­ко­ло­ва, ко­я­то учас­т­ва при де­вой­ки­те в кат. 48 кг.
Ге­ор­ги ГЪ­РЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново