Етър­ки об­ра­ха поч­ти всич­ки го­диш­ни наг­ра­ди на хан­д­бал­на­та фе­де­ра­ция

Публикувано на вт, 20 ян. 2015
570 четения

От­ли­че­ни­те Йон­ка Ген­че­ва, Де­сис­ла­ва Ни­ко­ло­ва (наг­ра­да­та ѝ по­лу­чи Ма­ги Дон­че­ва), Иван Кал­чев, Да­ни­е­ла Ко­це­ва и Зоя Сте­фа­но­ва.

На изис­ка­на це­ре­мо­ния в Габ­ро­во бя­ха връ­че­ни го­диш­ни­те наг­ра­ди на Бъл­гар­с­ка­та фе­де­ра­ция по хан­д­бал. Съ­би­ти­е­то се със­тоя в еле­ган­тен рес­то­рант в един от мес­т­ни­те мо­ло­ве и пре­ми­на в при­я­тел­с­ка ат­мос­фе­ра, с мно­го ус­мив­ки и доб­ро нас­т­ро­е­ние. Тър­жес­т­во­то бе­ше ува­же­но от кме­та на Габ­ро­во Та­ня Хрис­то­ва, Доб­ро­мир Про­да­нов – де­пу­тат от 43-ото На­род­но съб­ра­ние, ре­ди­ца спор­т­ни де­я­те­ли, хан­д­бал­ни ле­ген­ди и при­я­те­ли на то­зи спорт от ця­ла­та стра­на.
“Щас­т­ли­ва съм, че имам въз­мож­ност­та да спо­де­ля то­зи кра­сив и при­я­тен мо­мент с вас. Поз­д­ра­вя­вам всич­ки, ко­и­то пос­ве­ти­ха жи­во­та и ме­чи­те си на бъл­гар­с­кия хан­д­бал. По­же­ла­вам ви още мно­го по­бе­ди. Бъ­де­те един­ни и сме­ли. С при­със­т­ви­е­то си тук вие до­каз­ва­те, че та­лан­т­ли­ви­те и мо­же­щи хо­ра мо­гат да бъ­дат ус­пеш­ни и да се ре­а­ли­зи­рат и в гра­ни­ци­те на на­ша­та стра­на”, обър­на се към при­със­т­ва­щи­те кме­тът на Габ­ро­во Та­ня Хрис­то­ва.
За най-доб­ра хан­д­ба­лис­т­ка в шам­пи­о­на­та през 2014 г. бе­ше оп­ре­де­ле­на Ли­дия Ко­ва­че­ва (Бъ­ки), до­ка­то при мъ­же­те при­за взе Тан­сер Юс­ню (“Ло­ко­мо­тив” Вар­на).
Поч­ти всич­ки при­зо­ве в жен­с­ко­то нап­рав­ле­ние ста­на­ха при­те­жа­ние на хан­д­ба­лис­т­ки­те на “Етър-64”. В ка­те­го­ри­я­та “най-по­ле­зен иг­рач” бя­ха от­ли­че­ни Зоя Сте­фа­но­ва (“Етър-64”) и Хрис­то Йор­да­нов (“Фре­га­та”). Най-доб­ри­те вра­та­ри в пър­вен­с­т­во­то за ми­на­ла­та го­ди­на са Де­сис­ла­ва Ни­ко­ло­ва (“Етър-64”) и Иван Ива­нов (“Ло­ко­мо­тив” Вар­на). По­ра­ди от­със­т­ви­е­то на Де­си, ко­я­то бе в чуж­би­на, наг­ра­да­та ѝ бе по­лу­че­на от Мад­ле­на Дон­че­ва. Най-доб­ри треньо­ри ста­на­ха Йон­ка Ген­че­ва (“Етър-64”) и Ни­ко­ла Доб­рев (“Фре­га­та”). Ка­пи­та­нът на етър­ки Да­ни­е­ла Ко­це­ва пък бе из­б­ра­на в От­бо­ра на звез­ди­те – 2014.
“Ня­ма как да не съм щас­т­ли­ва, че про­дъл­жа­ва­ме тра­ди­ци­я­та да бъ­дем за­ед­но и да от­да­дем зас­лу­же­но­то ува­же­ние на най-доб­ри­те със­те­за­те­ли през го­ди­на­та. Вяр­вам, че сме по­е­ли по пра­вил­ния път и род­ни­ят хан­д­бал ще въз­с­та­но­ви сво­и­те тра­ди­ции. По­же­ла­вам ви прек­рас­на и ус­пеш­на го­ди­на. Вяр­вай­те в се­бе си и бъ­де­те та­ки­ва, как­ви­то сте”, спо­де­ли пре­зи­ден­тът на БФХ Ро­си­ца Ба­кър­джи­е­ва.
Ос­вен в ут­вър­де­ни­те ка­те­го­рии, по вре­ме на це­ре­мо­ни­я­та бя­ха от­ли­че­ни и най-доб­ри­те със­те­за­те­ли на все­ки един клуб, учас­т­ник в пър­вен­с­т­ва­та. Ос­вен то­ва ръ­ко­вод­с­т­во­то на БФХ, ка­то сред наг­ра­де­ни­те бе и ве­ли­ко­тър­нов­с­ки­ят хан­д­ба­лен де­я­тел Иван Кал­чев.
Ана­то­ли ПЕТ­РОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново