Красимир Балъков: “Време е “Етър” да тръгне крачка по крачка напред”

Публикувано на чт, 11 авг. 2016
568 четения

На последното Общо събрание на Етър В. Търново една от легендите на великотърновския и родния футбол Красимир Балъков заедно с Цанко Цветанов бяха избрани за членове на клубната управа. Балъков бе в старата столица, където имаше среща с кмета Даниел Панов, а после разговаря и с футболистите на тима, за да им пожелае успех.
– Какво ви накара да приемете поканата за влизане в клубната управа?
– Моята цел и задача е дългосрочно структуриране на клуба, такъв разговор имах с кмета Даниел Панов и президента на “Етър” Александър Нанков. В началото на разговорите сме да се направи една визия, чрез която след десет години тук нещата да са коренно различни. Това изисква много ангажименти и разбиране от всяка една страна. Това ми е основната задача, след като съм влязъл в Управителния съвет.
Ежедневната работа не е толкова в моето полезрение, тъй като не съм приключил с треньорската дейност. Има си хора, които отговарят за оперативната работа. Там обаче мога да давам съвети и мнение. По-важно е как ще изглежда Етър като структура и концепция, включително и спортно-техническа, в следващите десет години.
За наше голямо щастие имаме само един клуб, нямаме разделение, говорил съм и с председателя на фенклуба. Идеята е обединение и бавно, но славно да се върви напред и да се търсят начини за развитие на инфраструктурата. За една нова спортна база, за която трябва да се намери начинът на финансиране. Разбира се, всичко с участието и съдействието на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов.
– Той прояви ли пълно разбиране и ангажираност, тъй като “Етър” не е общински клуб?
– По документи “Етър” не е общински клуб, но не може да съществува без Общината. Ние нямаме тук хора като в Разград и ЦСКА да се ангажират по такъв мащабен начин, че всичко да стане от днес за утре. Тогава единственият път е обединение на всички хора и институции, които милеят за великотърновския футбол и дългосрочна концепция както за инфраструктурата, така и спортно-технически. От първия ни разговор мога да кажа, че г-н Панов е много позитивно настроен. В края на септември ще се прибера отново в България, вече сме си определили няколко дати – искам да го разведа и да добие пълна представа за какво става въпрос. Кметът трябва да бъде вътре в нещата.
Аз съм с много добри чувства към “Етър”. Велико Търново ме е създал като футболист и затова поех този ангажимент. Надявам се нещата наистина да се случат.
– Ще имате ли време да гледате някои от мачовета на етърци?
– За съжаление до средата на септември няма да мога да гледам мачовете, защото имам бизнес ангажименти в Германия, но от края на септември вече мога да гледам доста срещи. Аз, така или иначе, следя българското първенство. След като съм поел ангажимент, искам да имам поглед и върху спортната страна. Получавам и пълна информация от президента Александър Нанков и знам какво се случва.
– Какво казахте на футболистите?
– Пожелах им успех. Да се трудят, да бъдат професионалисти и да си слушат ръководителите. Да дават всичко от себе си, а времето ще покаже. Надявам се да защитават с чест и гордост името на великотърновския футбол, защото “Етър” е клуб с традиции, който дълги години се бори със себе си и с начина на рестарт. Мисля, че е дошло времето да се тръгне крачка по крачка напред и да се гради нещо ново.
– Кога да очакваме новини за вашата треньорска кариера?
– Както казах, имам други ангажименти и евентуално от зимата… В треньорския занаят всичко е възможно, аз съм отворен за всичко, но плановете ми са до зимата да отделя внимание на бизнеса си. Но съм във футбола и когато дойде моментът, винаги съм готов да реализирам себе си с отбора, с който подпиша.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново