Краси Балъков планира шоумач на стадион “Ивайло”

Публикувано на ср, 27 сеп. 2017
502 четения

Легендата на “Етър” и националния отбор Красимир Балъков предвижда да направи мач, подобен на организирания в Стара Загора срещу “Барселона” от Христо Стоичков и от Димитър Бербатов срещу отбора на Фиго.
Такъв шоумач отдавна е обмислян от Балъков, а мястото на неговото провеждане категорично е на стадион “Ивайло” във Велико Търново. Повече от ясно е, че в него ще вземе участие и магическото трио на “Щутгарт” Бобич-Елбер-Балъков. Новината Красимир Балъков съобщи в интервю за БНТ.
– Взехте участие в юбилейния мач на Христо Стоичков, на Димитър Бербатов, сега вземате участие и в този на приятелите на Стоичков срещу Барселона. Замисляте ли се и Вие да направите нещо подобно? Вашата кариера Ви събра с не един и двама много класни футболисти през годините.
– Имам много отдавна такива идеи. Сигурно и аз ще реализирам нещо подобно. Много ми се иска в града, който ме е създал като футболист – Велико Търново, да се направи такава организация в подходящото време, с което да зарадваме всички почитатели и привърженици на футбола.
– Ще видим ли отново магическото трио на терена?
– Ако се направи такава организация, тя не може да съществува без такова магическо трио.
– С г-н Бобич дори работихте извън футболната си кариера, вече на спортно-техническо ниво. Имате ли отново такива планове – да поемете по този курс?
– Планове има, но те са свързани с възможности и с реалността. В момента няма такова предизвикателство, което да ме заинтригува – нещо, с което заслужава да се работи.
– У нас одобрявахте две концепции – тази на “Черноморец” в началото и след това на “Литекс”. Има ли други, които харесвате и бихте ли работили с подобна кауза?
– Футболът в България започна да се развива, започна да навлиза европейското във футбола ни. Видяхте, че аз може би бях един от първите, които се опитаха да направят нещо по-различно в България през 2008-2009 г. в “Черноморец” (Бургас). От това си патя и до днес – с упреци, които са без покритие. Знаем сега ситуацията в “Лудогорец”. Всичките неща не стават без пари. Българинът е свикнал, ако може без пари да се направи и да не се инвестира нищо.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново