Иван Сираков обра златните медали за купа “Великден” по ориентиране

Публикувано на ср, 19 апр. 2017
430 четения

Над 600 участници от 65 отбора от 9 нации взеха участие в най-голямото клубно състезание по ориентиране за купа “Великден”, организирано от СКО “Вариант 5”. Първите два старта на спринт и средна дистанция носеха точки за световната ранглиста за групите Мъже и Жени 21 Елит. Състезанието на спринт бе за трофея “Търговище”.
Над всички в елитната мъжка група бе Иван Сираков, който спечели златните медали на спринт, средна и дълга дистанция. В тази група Николай Димитров е шести на средна, седми на дълга дистанция, а в спринта председателят на “Браун Тим” участва в група Мъже-35, където се подреди втори. “Най-добрата вест този уикенд не беше, че успях да спечеля и трите старта, в които участвах на купа Великден, а че след 16 дена почивка, може би “забравих” за контузията, която ме тормозеше. Заслужих, в почти всички мускули на тялото ми, много приятна мускулна треска и “една кошница” точки за Световната ранглиста от спринта и средната. Неочаквано за мен, след като бягах дългата дистанция в по-щадящо темпо и с усмивка, успях да спечеля. Несъмнено това беше възможно, защото Дизела не стартира в тази дистанция”, коментира Иван Сираков. Три първи места в група Жени 21Б извоюва Велина Вълова. Съотборничката ѝ от “Браун Тим” Стефания Димитрова е втора на спринт, трета на дълга и шеста на средна дистанция.
В група Мъже 21Б, Венцислав Трифонов (“Браун Тим”) е първи на спринт и втори на средна дистанция, съотборникът му Иван Димитров е втори на дълга дистанция. В група Жени 45, Марияна Агова (“Браун Тим”) е първа на спринт и дълга дистанция и втора на средна. В същата възраст Петя Димитрова (“Браун Тим”) е втора на спринт и трета на дълга дистанция. Андрей Абаджиев (“Браун Тим”) спечели златен медал на дълга дистанция при Мъже 35, Бойко Рачев (“Браун Тим”) е трети на спринт и пети на средна дистанция.
Марин Марков (“Браун Тим”) е победител на средна дистанция и четвърти на дълга в група Мъже 40. Димитър Димитров (“Браун Тим”) се подреди пети на спринт в група мъже 50, наследникът на Николай и Стефания Димитрови – Димитър, е осми при 12-годишните момчета на средна дистанция. Дария Стаменова (“Браун Тим”) е шеста в спринта при момичета до 12 г.
От “Трапезица 1954” най-добре се представи Александър Атанасов, който е победител на средна и дълга дистанция в група Мъже 45. Марияна Атанасова се окичи с бронз на средна и дълга дистанция и е четвърта в спринта в група Жени 35. Валентин Шишков завърши осми в спринта в елита при мъжете, Йоана Атанасова е осма на средна дистанция до 12 г.
При девойки до 18 г. Елица Атанасова е шеста на дълга и седма на спринт и средна дистанция. Паралелно с трите старта се проведе и масов старт, в който Марияна Агова е първа при Жени 45.
С бронз се окичиха Илия Йорданов (“Браун Тим”) при момчета до 10 г., Велина Вълова в група Жени 21 Б и Красимир Колев (“Браун Тим”) в група Мъже 35, Иванна Статева (“Браун Тим”) е пета при 10-годишните момичета.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново