Хандбалистките ще подкрепят футболния тим в битката за елита

Публикувано на чт, 18 май 2017
131 четения

Страхотен жест направиха хандбалистките на “Етър-64” в името на спортните успехи на Велико Търново. Състезателките на Йонка Генчева, които във вторник спечелиха първия си мач от Суперфинала за титлата в Габрово срещу “Бъки”, в събота ще играят реванш и могат да триумфират с десета шампионска титла на България.
Отборът обаче е взел решение ден по-рано да бъде на стадион “Ивайло” и от трибуните да подкрепи футболистите на “Етър” в битката им срещу “Царско село” за влизане в “А” група. Заради това хандбалистките дори са променили часа за последната си тренировка, въпреки че на следващия ден от 18 ч. излизат срещу “Бъки”.
Двата тима не за първи път се подкрепят взаимно, като футболистите на “Етър” често са в залата за двубоите на хандбалния тим, а и агитката оказва сериозна подкрепа в решаващите мачове.
Любопитното е, че точно преди година отново в един и същ уикенд двата отбора изживяха голямата радост. “Етър-64” би в решаващ суперфинал “Свиленград” и стана шампион, а ден по-късно футболният “Етър” удари “Ботев” (Луковит) и влезе в професионалния футбол.
Великотърновската публика сега отново има шанса да изживее двойна радост при победи на двата ни отбора, като в петък приветства на стадион “Ивайло” евентуално влизане в Първа лига, а в събота от 18 ч. в ДКС “В. Левски” подкрепи етърки за спечелване на десетата им шампионска титла!
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново