Николай Димитров и Веселин Стефанов със злато от турнира по водно спасяване “Любен Кантарджиев”

Публикувано на чт, 18 май 2017
272 четения

165 състезатели от клубове от цялата страна взеха участие в 16-ия национален турнир по водно спасяване “Любен Кантарджиев” във В. Търново. Участниците бяха разпределени в 5 възрастови групи, от деца от ветерани, които се състезаваха на басейн и плажни дисциплини. Състезатели от региона доминираха при най-малките момчета до 11 г.
Победител стана Николай Димитров от Павликени, следван от Бранко Павлов от “Етър”, Христо Андреев и Радослав Русанов (двамата от “Боляри 2009”) и Петър Баиров (“Етър”). При момичетата Емилия Иванова от Павликени е четвърта, Мирослава Губеркова от “Боляри 2009” пета. Людмил Горанов е трети в група момчета 12-14 г. Димитър Филипов от Спортното училище е седми при юношите. Недред Неджипов от Спортното училище е пети при мъжете. Световният шампион по водно спасяване Веселин Стефанов от “Етър” спечели първото място при мъжете ветерани над 45 г. Йордан Ангелов от Полски Тръмбеш е втори, Ивайло Павлов (“Етър”) е трети, Володя Димов от Павликени е четвърти.
При дамите в тази възрастова група Жана Петкова от Павликени е втора. В комплексното класиране “Етър” е шести, “Росица” (Павликени) осми, “Боляри 2009” е девети.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново