Георги Василев е новият старши треньор на “Етър”

Публикувано на пн, 22 авг. 2016
383 четения

Георги Василев е новият старши треньор на “Етър”, съобщи президентът на клуба Александър Нанков. Именитият специалист беше на мача в Панагюрище, където обаче тимът бе воден от Киряков и Чакъров.
“От понеделник Георги Василев се завръща в “Етър”. Радваме се, че такъв известен специалист отново се ангажира с работа в нашия клуб. Убеден съм, че “Етър” занапред го чакат успехи”, коментира Александър Нанков.
“Радвам се за Илиян Киряков, който води отбора в двата мача, че доказа качествата си и защити името си и му благодаря”, добави Александър Нанков. Киряков и Чакъров остават в щаба на Георги Василев и занапред.
Георги Василев бе начело на “виолетовите” миналата пролет, когато малко не достигна на тима да влезе в професионалния футбол. Неотдавна треньорът навърши 70 години, като заяви, че няма намерение да се отказва от треньорската професия и гори от желание за работа.
“Получих покана от ръководството и приех да се завърна в “Етър”. Единственото, което поисках, е в Панагюрище отборът да бъде воден от Киряков и Чакъров, за да имам възможност да добия някаква представа отстрани. Разбира се, тепърва ще придобивам детайлна представа за отбора. Не бих искал още да говоря за очаквания и цели, тъй като трябва да се запозная и с нивото на останалите отбори във Втора лига. Треньорският пост е ветровит, но смятам, че за “Етър” винаги е било много добре да бъде воден от човек от Велико Търново, от човек, който е работил тук. Затова поех и новото предизвикателство”, коментира Георги Василев.
Той поема поста от днес и ще изведе отбора за първа тренировка от 16:00 ч. Причината е, че от 18 ч. играят “Спартак” (Пл) и “Локомотив” (Сф), а повторният дебют на Георги Василев начело на “болярите” ще бъде именно срещу плевенчани в неделя, 28 август.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново