Купа и златни медали за “Локомотив” от турнир по плажна борба

Публикувано на пт, 19 авг. 2016
162 четения

Над 130 борци от 14 клуба от България, Украйна и Русия взеха участие в петото издание на открития международен турнир по плажна борба в Шкорпиловци.
Петима възпитаници на клуб “Локомотив” завоюваха отличия в своите категории в турнира, проведен на централния плаж. Николай Момъков стана шампион в кат. 35 кг. С първо място в кат. +59 кг. при децата е Иван Николов, а съотборникът му Фериджан Фарадин е трети. Аделина Момъкова е победителка в кат. 52 кг при момичетата. Юсуф Исуфов е шампион при момчетата в кат. 59 кг. Той спечели и Купата за най-резултатен състезател на турнира.
“Схватките на плажа са по малко по-различни правила и ние за първи път участваме в такива двубои. Получават се интересни и добри борби. Надяваме се догодина пак да бъдем гости на това атрактивно състезание и отново да постигнем успехи”, коментира треньорът на горнооряховските борци Николай Ганев.
От две години състезанията по плажна борба в Шкорпиловци са включени в официалния спортен календар на Българската федерация по борба. Борците на “Локомотив” проведоха едноседмичен подготвителен лагер в Обзор.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново