Етър” U15 пропусна да дръпне нагоре след 1:3 от “Спартак” (Пл)

Публикувано на ср, 26 окт. 2022
161 четения

“Мачът от десетия кръг на елитната U5 група бе еднакво важен за “Етър” и “Спартак” (Плевен), които бяха на дъното на класирането с по 5 точки. “Виолетовите” обаче пропуснаха да дръпнат нагоре, като загубиха важното дерби с 1:3. Те водеха с 1:0, но Ивелин Николаев от гостите наниза хеттрик и обърна изхода.
Етърци започнаха силно и в 10-ата минута логично поведоха – Мартин Христов се откъсна отляво и с диагонален удар насочи кълбото в мрежата за 1:0. Шест минути по-късно обаче Николаев с хубав удар, без да обработва топката, я прати в ъгъла – 1:1. Домакините пропуснаха големия си шанс да поведат отново в 25-ата минута, когато Слави Иванов бе изведен сам срещу вратаря, но пропусна. Още няколко удара на етърци минаха покрай гредите.
В 52-та минута отново Ивелин Николаев надбяга защитата и вратаря и вкара за 1:2. Пак той в 60-ата минута вкара куриозен гол директно от корнер, като топката се отби от отсрещната греда и влезе в мрежата – 1:3. “Етър” доигра мача в намален състав, след като малко преди края Виктор Борисов налетя на съперник и реферът Михаел Павлов му показа червен картон.
“Виолетовите” делят последното място с “Локо” (Сф), а на 30 октомври им предстои гостуване на “Локомотив” (Пд).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново