“Академик” (Св) среща “Ювентус”, но не от Малчика, а от Торино!

Публикувано на ср, 26 окт. 2022
137 четения

Уникален сблъсък предстои на младите футболисти от свищовския “Академик”, които след няколко дни излизат срещу “Ювентус”. Но не срещу тима от с. Малчика, а срещу автентичния “Ювентус” (Торино). Това ще се случи на елитния международен турнир “Elrie Neon Cup 2022”, който ще се проведе в сръбската столица Белград от 28 до 30 октомври. Новината съобщи президентът на свищовския клуб Емил Перушанов. Надпреварата е на Футбол 9 за формациите U12.
Жребият отреди за “Академик” място в група D, където са още отборите на “Ювентус” (Торино), сръбските “Воздовац” и “Зарково”, гръцкия “Тъндърс” и румънския “Лугож”. Интригуващият сблъсък срещу юношите на италианския гранд е на 28 октомври в 18:20 ч. местно време (19:20 ч. българско) на електрическо осветление и дори ще има пълен видеозапис.
В турнира от втора категория на ФИФА участие ще вземат 24 отбора, разделени в 4 предварителни групи по 6 тима. Първите два продължават на четвъртфиналите, а останалите ще играят за разпределение на местата до 24-то. Треньор на свищовския тим е Красимир Капитанов.
“Изключително сме развълнувани, че футболисти от нашата школа ще премерят сили с връстниците си от “Ювентус” на този силен международен турнир. Мачът е отлична възможност за “сверяване на часовника” спрямо футбола на световните грандове, както и незабравим спомен за всички играчи, който ще им остане в съзнанието завинаги. Тимът на Краси Капитанов е един от силните в нашата школа и ще стискаме палци за достойно представяне”, коментира пред “Актуално Свищов” клубният президент Емил Перушанов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново