Достойно представяне на “Етър” и “Болярчета” в Албена

Публикувано на вт, 30 юни 2015
183 четения

Достойно се представиха малките футболисти на “Етър” и “Болярчета” на силния международен турнир “Изида къп” в Албена. “Болярчета” участваха с отбори при родените 2005 и 2006 г., а “Етър” – с набор 2005. “Виолетовите” стартираха с мач с “Дунав” (Русе) в Група С и завършиха наравно 1:1. Вторият им мач от групата срещу румънския “Тони Добош” обаче им донесе загуба с 6:0, а в третия си мач разбиха “Добруджа” с 5:1. Това им донесе второто място в групата и ги прати да играят за 5-6 място, но след като противникът им от “Черно море” се отказа, великотърновци заеха петото място. Те бяха изпреварени само от 4-те румънски отбора.
“Болярчета”, набор 2005 г., пък стартира с чудесна победа с 2:0 над “Стяуа” (Букурещ). Вторият му мач срещу “Черно море” донесе загуба с 3:1, а после отстъпи и на “Фарул” (Констанца) с 4:0. Така великотърновци останаха трети в групата и после играха допълнителен мач с “Добруджа”, когото биха с 1:0 с гол на Димитър Колев и също на практика заеха място в челната шестица.
Най-малките “Болярчета” пък стартираха с минимална загуба от “Динамо” (Букурещ) с 1:0, но после удариха с 3:1 “Калиакра” (Каварна). В третия мач паднаха със 7:0 от “Академията на Георге Хаджи”. Отборите от Румъния като цяло превъзхождаха българските в турнира, тъй като са сериозно селектирани и се готвят при отлични условия.
“Етър” и “Болярчета” влагат огромно старание в подготовката и мачовете си, но докато в града няма нормални спортни бази и терени, няма как да чакаме резултати срещу елитни селектирани румънски тимове… Най-хубавото бе, че нашите отбори имаха чудесни агитки. Родителите на “Болярчета” подкрепиха етърци в мача им срещу “Дунав”, а те от своя страна викаха за “Болярчета”. Това трябва да е пример за отношенията между двата клуба в името на успехите на търновския футбол.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново