Бончо Генчев: “Искам агресивен и атрактивен стил”

Публикувано на вт, 30 юни 2015
311 четения

– Бончо, добре дошъл отново на “Ивайло”! Какво предстои оттук нататък?
– Благодаря, дано работата в “Етър” бъде с по-малко напрежение и постигнем това, което сме планирали. Тук предстои пълна промяна. Отборът, който ще структурираме, е на 90 % нов. Това е първата стъпка, която трябва да се направи. Без да има визия как ще изглежда “Етър” игрово, няма как да работим занапред. Работим по селекцията, тя трябва да осигури необходимите ни хора. Второто е в отбора да има баланс – добър вратар, достатъчно добри футболисти отляво и отдясно. Оттам-нататък най-важното е “Етър” да играе футбол. Както в една симфония има ноти и следваш нотите, така е и във футбола. Не може да се прескачат някои неща. Искам да играем агресивно, атрактивно, защото хората трябва да идват на стадион “Ивайло” и да се възобнови това, което е било преди. Това е цялата ми идея. Следващата стъпка е да структурираме самия клуб и да гоним следващите стъпки. Но най-първото е – селекция и баланс в тима.
– Отпадна ли окончателно вариантът “Б” група?
– Не. До утре още има някакъв шанс. Това ще ни накара да форсираме малко нещата и да правим отбор за втория ешелон с по-опитни хора, защото няма да можем само с младите. Но нещата не са в наши ръце, решението е на БФС. Ние каквото трябва – ще го направим.
– Колко футболисти започнаха подготовка?
– 30. Включвам в това число и Макенджиев, Кямил и вратаря Цанков, които ще се появят следобед. Взехме и няколко момчета от школата на “Етър”, ще започнат с нас подготовката.
– От тези 30 до колко души ще бъде редуцирана групата за първенството?
– Това ще го коментираме като дойдат новият треньор Мартин Дойчев и Илиян Киряков. Според мен не трябва да са повече от 22 – двама вратари и 20 полеви играчи ще е най-добрият вариант, за да се води нормален тренировъчен процес.
– Какво се случва с досегашните играчи? Остават едва 8 в новия отбор…
– Дори са по-малко, от основните играчи остават 4-5. Просто визията и финансовата рамка е малко по-различна, не е тази от м.г. и е нормално някои от тях да решат да напуснат. Не ги устройват финансовите параметри и те са си прави за тях. Последният разговор с Кънев и Копаранов беше по-остър, но клубът няма възможностите от миналата година. Не мисля, че са пренебрегнати, предложен им е таванът, който можем да им предложим. Знам, че като футболисти заслужават и повече, но на този етап това са реалностите.
– Няколко думи за новия треньор Мартин Дойчев, който е твой избор?
– Аз имам от доста години наблюдение за футбола в региона и в страната. Според презентацията от БФС, която ни беше дадена, смятам, че това е човекът, който ни трябва – иска да се играе футбол, дисциплиниран и чист човек. Имам представа за него, Дойчев има познания във футбола, умее да работи с млади хора. Има желание да се усъвършенства в професията, на нас ни трябват интелигентни хора.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново