Златни и сребърни етърци в Несебър

Публикувано на ср, 30 авг. 2017
190 четения

Тотална хегемония на “Етър” беляза международния детски турнир в Несебър за купата “Несебър къп”, който се провежда всяко лято на морето. Четири отбора от школата на великотърновския клуб участваха в него – родените през 2004, 2005, 2006 и 2007 г., като грабнаха две първи, едно второ и едно пето място.
Шампиони на турнира станаха децата на “Етър”, родени 2006 година, които нанизаха пет поредни победи. Те първо удариха с 5:0 “Средногорец” и с 4:0 “Металург”, после биха и домакините от “Несебър” с 1:0. Последният им мач в групата с “Прециз” (Монтана) завърши с нова победа с 4:1 и ги прати на финала. В мача за купата срещу “Шумен-2007” великотърновци отново тотално доминираха и се наложиха с 2:0, което им донесе заслужените и безапелационни златни медали!
Абсолютно същото постижение направиха и най-малките, родени 2007 г. Те също нанизаха пет победи, като допуснаха един-единствен гол, и станаха шампиони. Етърци разбиха с 8:0 “Монтана” и взеха 1:0 от “Локомотив” (Бургас). После удариха и “Арена” (Ямбол) с 3:0, а в четвъртия си мач биха с 4:1 и “Миньор” (Перник), като допуснаха едва първия си гол в турнира. Така тимът стана предсрочно победител, а в последния си мач без значение (в тази възраст се игра всеки срещу всеки) разгромиха със 7:0 “Септември” (София). Голмайстор на турнира стана с 8 попадения Радослав Найденов, който неотдавна премина в “Етър” от досегашния си отбор “Болярчета”. Възпитаниците на треньора Стефан Николов отново показаха, че са едни от най-добрите отбори в страната.
Много силно бе представянето и на набор 2005 година с треньор Стефан Ангелов, който също бе на крачка от спечелване на турнира в своята възраст. Момчетата разбиха с 5:2 “Ботев-57” (София), както и “Костинброд” с убедителното 7:0. Третият им съперник в групата бе “Вихрен”, като етърци се наложиха над тима от Сандански с 3:1 и стигнаха до финала срещу “Спартак” (Пл). Плевенчани обаче пак се оказаха препятствие и измъкнаха успеха с 2:1. Те поведоха набързо с два гола, след което “виолетовите” натиснаха и Росен Върбишки намали от дузпа, имаха още две-три възможности, но повече голове не паднаха. Сребърните медали обаче също са много добро постижение.
Осем отбора, разделени на две групи по 4 тима, спориха за отличията при родените 2004 година. Етърци биха с 3:1 “Металик” (Сопот), но решаваща се оказа загубата с 4:0 от “Аристон” (Русе), което ги прати по-назад в схемата. Великотърновци стигнаха до мача за 5-6 място, където убедително разбиха с 5:2 “Прециз” (Монтана).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново