Заради фалит на туроператор идването на “Ливърпул” във В. Търново едва не пропадна

Публикувано на ср, 6 май 2015
271 четения

Международният турнир по футбол за юноши във Велико Търново от 12 до 17 май и участието на “Ливърпул” в него едва не пропаднаха. Причината е в обявения преди седмица фалит на туроператорската фирма “Арайвълс иди”. Тя беше основен спонсор на първото издание на турнира м.г. и не само осигуряваше голямата награда – пътуване на отбора-победител за мач в Серия А на Италия, но и бе поела ангажимент да поеме самолетните билети от Англия за участието на “Ливърпул” в предстоящото издание на надпреварата.
В един момент под въпрос се оказа не само идването на “Ливърпул”, но и самото провеждане на турнира. За радост, това няма да се случи, благодарение на главния организатор на състезанието – мениджъра Петьо Костадинов. Само ще припомним, че това е мениджърът, осъществил ред значими трансфери на водещи български футболисти като се започне от договарянето на условията на Димитър Бербатов с “Леверкузен”, та се стигне до отиването на Ивайло Чочев в “Палермо”…
Турнир във Велико Търново все пак ще има, съобщи Петьо Костадинов. “Изневиделица на 28 април, без никакво предупреждение, фирмата си е пуснала в съда молба за старт на процедура по несъстоятелност. Оказа се, че с молбата и пропадналите почивки на хората, потъва и Организационният комитет на състезанието. “Ливърпул” бе информиран незабавно за създалата се ситуация. В рамките на разменената информация стана ясно, че родители на децата от Англия вече са си закупили билети и са резервирали хотели във Велико Търново, а за отбора няма билети, тъй като бюджетът е отдавна разпределен”, поясни Петьо Костадинов.
В най-важния момент на помощ са се притекли негови приятели, пожелали анонимност, които са осигурили средства и са спестили провала. След усилена кореспонденция с куп авиокомпании е намерено решение – осигурени са нови резервации за “Ливърпул”, като единствено тимът трябва да кацне и после отлети от Букурещ. Превозът на английския тим от румънската столица и обратно ще осигури президентът на “Етър” Александър Нанков.
“Няма как да не благодаря на Ник Маршал, зам.-шефа на академията на “Ливърпул”, който подкрепи джентълменски всяко развитие на сложната ситуация. Момчетата ще пристигнат посреднощ, преди откриването на турнира, но той пое еднолично тази отговорност и ще я сподели като лично ще води делегацията”, поясни Петьо Костадинов.
Както вече бе обявено, при децата, родени след 1 януари 2000 г., участие в състезанието ще вземат: “Ливърпул”, ЦСКА, “Славия”, “Литекс”, “Етър” и “Янтра”. При родени след 1 януари 2001 г: “Коперникус” (Ниш), “Литекс”, “Етър”, “Янтра” и ДФК “Видин”, а при децата, родени след 1 януари 2003 г: “Палас” (Рудозем), “Добруджа”, “Етър”, “Янтра” и ДФК “Видин”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново