За 30-и пореден път в Арбанаси утре посрещат Тодоровден

Публикувано на пт, 6 мар. 2020
1125 четения

За 30-а поредна година в Арбанаси ще бъде отпразнуван Тодоровден – утре от 11:30 ч. на площада в селището започва традиционният Парад на конете, след който е и конкурсът за най-гиздав кон.
В парада ще участват 20 коня, яздени от жокеи на ККС “Калоян-92”. По време на представянето им ще бъдат огласени и спортните резултати на клуба за изминалата година. Специална комисия ще отличи традиционно и “Най-гиздавия кон” и неговите подгласници. За доброто настроение на участници и гости в празника ще се погрижат Общинският духов оркестър с диригент маестро Вл. Бошнаков и младите таланти на ДЕС “Румина” при Военен клуб – В. Търново.
При хубаво време и подходящи атмосферни условия, след парада и конкурса на площада, празникът ще продължи с демонстрации на Конно-спортна база Арбанаси.
За 18-и пореден път великотърновският клуб по конен спорт “Калоян-92” е № 1 в България, съобщи председателят му Михаил Костов. 18 341 т. е активът на състезателите и треньорите от конната база в Арбанаси през 2019 г., като вторият “Конкур” (Ихтиман) е с 4011 т., а третият “Ген. Крум Лекарски” (Божурище) – с 3790 т.
Смазващото превъзходство на великотърновските ездачи е на базата на впечатляващото представяне в държавните първенства. Шампиони на страната за миналата година са Цветелина Цанева при мъже и жени на обездка, Димитър Николов на всестранна езда, Анна Ангелова в три категории, Катерина Димова и Йоанна Тодорова. Освен седемте титли състезателите на “Калоян-92” са извоювали и 5 сребърни и бронзови медала от шампионата.

сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново