Юсуф Исуфов стана шампион по свободна борба за момчета

Публикувано на чт, 2 юни 2016
525 четения

Горнооряховският “Локомотив” се представи най-добре от клубовете от областта на държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момчета (7-8 клас) в Бургас. Той бе представен от 6 състезатели, които се пребориха за златен и бронзов медал и е на пето място в отборното класиране. Шампионска титла и купата за най-техничен състезател спечели Юсуф Исуфов. Той триумфира в най-многолюдната категория – 53 кг, където се бореха 52 момчета. До финала той стигна след победи с туш – срещу Юмер Юмер от “Руен”, Петър Михов от “Черноморец”, Еркан Зия от “Лютфи Ахмедов” (Рз) и на полуфинала над Шукри Вранчев от “Локо” (Пд). На финала горнооряховският борец победи по точки Виктор Михов от Ямбол. Категоричните победи на горнооряховския борец му донесоха купата за най-техничен състезател на шампионата. В същата категория Ердал Сали остана 13-и. Той тръгна много убедително с две победи с технически туш над Аспарух Влахов от “Левски” и Данчо Минчев от Елена. В третия кръг Ердал поведе срещу Станимир Янев от Бургас, но допусна грешка и беше туширан.
Бронзов медал за клуба донесе Исмаил Помаков в кат. 38 кг, като започна със загуба от бъдещия шампион Рухан Расим от Димитровград. След това обаче съперникът му го изтегли до репешажите, където Помаков надви Шенол Марсалиев от “Левски” и стигна до малкия финал за 3-5 място. Там той се наложи с технически туш над Халиб Гюлбиев от Сливен. В кат. 85 кг Георги Георгиев започна с победа над Теодор Трифонов от Русе, но във втория кръг бе спрян от бъдещия шампион Денис Крумов от Силистра. В репешажите Георги загуби от Александър Балабанов от Бургас и остана на 8-мо място. В кат. 47 кг Гюнайдън Димитров е девети, а Йордан Попов – 12-и.
“Щастлив съм от втората титла на Юсуф и спечелената купа. Той заслужава, защото тренира много усърдно. Смятам, че Исмаил има какво още да покаже. Той тренира много добре и има сили да бъде шампион”, коментира треньорът на момчетата Николай Ганев.
Търновските клубове се завърнаха без медал от първенството. На победа от почетната стълбичка останаха Марин Петков от “Етър Виктори 2011” и Преслав Върбанов от “Илия Павлов”, които заеха пето място в своите категории. В кат. 53 кг Преслав загуби от Божидар Динев от Димитровград, а Марин отстъпи пред Ангел Балтов от Сливен в кат.42 кг. В кат. 35 кг Владислав Димитров от “Етър Виктори 2011” е шести. В тежка категория +85 кг Петър Неделчев се подреди седми, което е най-доброто класиране за клуб “Р. Великов – М. Ганев” на първенството.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново