“Студентите” допуснаха изравняване в 94-ата мин.

Публикувано на вт, 23 авг. 2016
168 четения

С равенство 2:2 се завърнаха свищовските “студенти” от гостуването си в Козлодуй. Това бе първи мач на новосформирания отбор на “Първа атомна”, който обаче не можа да донесе желаната победа на домакините. Нещо повече, тимът на “Академик” водеше с 1:2 до 94-ата минута, когато допусна изравнителен гол на Милчев.
Двубоят започна добре за свищовлии, които наложиха превес и направиха няколко атаки. При поредната от тях в 12-ата минута Сергей Стефанов се измъкна сам срещу вратаря и не сгреши, пращайки топката в мрежата за 0:1. Още два пъти Стефанов излиза в чисти голови позиции и можеше да вкара и второ попадение.
Козлодуйчани също не се предаваха и малко преди почивката стигнаха до изравняване. След едно разбъркване пред вратата на Иван Христов в 42-ата минута Вълков от “Първа атомна” с красива задна ножица възстанови равенството – 1:1. Само две минути обаче трябваха на “студентите” отново да си възстановят преднината. След центриране от фаул Теодор Михайлов с глава бе точен за 1:2.
Изключително динамична бе втората част, в която и двата отбора редуваха атаки и бяха на прага на нови голове. Футболистите от Козлодуй наложиха териториален превес и обсадиха вратата на Христов, докато “Академик” заложи на контраатаки. Гостите създадоха две-три възможности за трети гол, но домакините пък три пъти нацелиха гредите на свищовската врата. Така се стигна до последната минута от даденото 4-минутно добавено време, в която след поредното разбъркване Милчев успя да прати топката в мрежата за крайното 2:2.
“Академик”: Христов, Трайков, Ангелов, Гергов, Георгиев (46 Петков), Каравелов, Т. Михайлов (69 Ив. Ганев), Бърканичков, Дангуров, Велчев, Стефанов (85 Пендов).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново