“Павликени” с опитен състав и амбиции

Публикувано на пт, 7 авг. 2020
3739 четения

Красен Славчев и Красен Трифонов - двама от водещите играчи на павликенчани.

С 18 отбора стартира през уикенда първенството на Северозападната Трета лига, като за първи път от години аматьорите започват битките преди професионалния “Етър”, който играе чак във вторник. “Янтра ДНЕС” ще ви предложи обобщение на подготовката на четирите аматьорски тима от областта – “Павликени”, “Янтра” (Полски Тръмбеш), “Академик” (Свищов) и дублиращия отбор на “Етър”, както и амбициите им за новия сезон.
С опитен състав започва ОФК “Павликени” новото първенство. В тима личат имената на доказани играчи като Венци Димитров, Красен Славчев, Красен Трифонов, Стефан Гинчев, Борислав Иванов, Йордан Петев, Цветомир Додуров, Пламен Илиев… Общо 17 футболисти картотекира клубът, като новите имена са Георги Василев от “Севлиево” и Никола Какамъков от “Локо” (ГО), както и привлечените още през зимната пауза Борислав Иванов и Борислав Гецов. Единственият напуснал е Марин Пендов, който замина на работа в Англия.
С тежко гостуване в Мездра на местния “Локомотив” започва сезонът за павликенчани. В контролите те се представяха на приливи и отливи. Стартираха със загуба с 2:0 като гости на “Левски-2007”, а после паднаха и у дома с 0:1 от “Янтра” (Полски Тръмбеш). Последва обаче хубава победа с 2:0 като гости на “Вихър” (Слявяново) с попадения на опитните Красен Славчев и Красен Трифонов. Най-резултатен бе мачът у дома срещу “Спартак” (Плевен), завършил 3:3. Стефан Гинчев, Александър Узунов и Борислав Иванов станаха автори на головете. Накрая завършиха 0:0 при гостуването си на “Трявна”. Така балансът от проверките е една победа и по две ремита и загуби.
Павликенският тим бе най-силно представилият се отбор от Великотърновска област в последния сезон, като завърши на петата позиция в класирането. Амбициите през започващия след месец нов сезон са да затвърди позициите си в третия ешалон, а в лицето на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов клубът винаги се е радвал на решаваща подкрепа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново