“Локо” в очакване на поканата за елита

Публикувано на вт, 7 юни 2016
173 четения

Клубът обмисля да домакинства на “Лаута” и да пуска феновете си безплатно

Горнооряховският “Локомотив” е в очакване на решението на БФС дали ще бъде включен в новата “А” група. Днес футболната централа трябва да обяви пълния състав на “А” и “Б” групите.
“Отговаряме на всички изисквания, подали сме необходимите документи. Финансови задължения нямаме, имаме вече и обещанието на премиера г-н Бойко Борисов да бъдат в най-скоро време отпуснати средства за ремонт на терена, осветлението и базата.
Ако влезем в “А” група, имаме принципна договорка с ръководството на “Локомотив” (Пловдив), докато текат ремонтите в Горна Оряховица, да домакинстваме на “Лаута”, заяви председателят на ОФК “Локомотив” (ГО) Даниел Костадинов.
Финансовите параметри с пловдивчани още не са уточнявани. От горнооряховския клуб възнамеряват феновете на “Локо” (ГО) да влизат безплатно на мачовете, както и децата от ДЮШ на “Локо” (Пд) и феновете, които имат абонаментни карти за “Лаута”. Уточнява се и как ще бъдат извозвани горнооряховските фенове за мачовете – дали с автобуси, или с жп транспорт.
Все още не е ясно колко време ще продължат ремонтите в Горна Оряховица, но от клуба вече са започнали рехабилитация на терена.
“Всичко зависи от това в коя група ще играем. Това важи и за бъдещия треньорски щаб на “Локомотив”, тъй като съответно и целите ще бъдат различни. Започнали сме преговори с футболисти, като също нещата зависят дали ще правим селекция за “А” или за “Б” група”, поясни Даниел Костадинов. Председателят на клуба заяви, че до момента няма напуснал нито един футболист, всички са в готовност и в очакване на решението на футболната централа.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново