“Локо” и “Нефтохимик” не успяха да се победят, Стефано Кунчев бе избран за играч на мача

Публикувано на пн, 1 авг. 2016
218 четения

Новаците “Локомотив” и “Нефтохимик” не успяха да се победят и завършиха 0:0 в мача на откриването на Първа професионална футболна лига. Двубоят се игра на стадион “Локомотив” в Пловдив пред около 400 зрители. И двата тима имаха по няколко възможности за гол, но така и не стигнаха до попадение, за което заслуга имаха вратарите Стефано Кунчев и Стоян Колев. Въпреки че “Локо” имаше само 2 точни удара в очертанията на вратата на “Нефтохимик” (срещу 4 за съперника), “железничарите” имаха повече възможности и изглеждаха малко по-подготвени от своя противник на терена. В 3-ата мин. Симеон Мечев нанесе първия удар в срещата, но не намери очертанието на вратата, бранена от ветерана Колев. Бургазлии отвърнаха чрез Дюлгеров, който с топовен изстрел от около 23 м затрудни Стефано Кунчев, но вратарят на домакините успя да парира и прати кълбото в корнер. Малко след това Стоян Колев спаси изстрел на Венци Керчев. Тихомир Кънев бе близо до откриване на резултата в средата на първото полувреме, но ударът му мина на сантиметри от десния страничен стълб. В 31-ата мин. Симеон Мечев получи първия жълт картон за този сезон. През втората част в жълто бяха оцветени и съотборниците му Димо Атанасов и Тихомир Кънев. Най- чистото положение за първата част бе в самия край, когато Кънев стреля силно и след рикошет топката излезе в корнер. При последвалото центриране се получи разбъркване в полето на гостите, а Мартин Кавдански от два метра би право в ръцете на вратаря Стоян Колев. След почивката темпото спадна, като и двата тима сякаш не искаха да поемат излишни рискове, което повлия и на качеството на футбола. Красен Трифонов получи отлична възможност да открие резултата в 57-ата мин. след диагонален пас на Тихомир Кънев, но стреля в аут. В 65-ата мин. Костадин Хазуров с глава прати топката в ръцете на Кунчев. Отлична намеса на Стефано Кунчев в 77-ата запази резултата и донесе първа точка за горнооряховчани в елита от 21 г. Футболист на гостите остана непокрит в наказателното поле и би от 12 м, но стражът на “железничарите” отби топката с крак. В 82-ата мин. след центриране отляво Янаки Смирнов отклони леко топката с глава към Тихомир Кънев, който на метър от вратарското поле стреля покрай вратата. В добавеното време локомотивци получиха правото да изпълнят пряк свободен от около 18 м, но Мечев стреля над напречната греда.
“Изпуснахме 2 т., защото имахме достатъчно голови ситуации, които за съжаление пропуснахме. Имаше нервност в действията. Трябва ни време да се синхронизира отборът. Допуснахме технически грешки, които повлияха върху някои събития на терена. Нашите противници създадоха положения за гол, особено след наши грешки. Искам отборът да играе по определен начин, но невинаги се получава. Опитахме се да променим играта и в тактически план, но нещата не се получиха в завършващата фаза. Определено няма да показваме дефанзивен футбол, ще използваме всяка възможност за атака.Видяхте, че през по-голямата част на мача се опитахме да владеем топката и да контролираме играта. Аз се доверявам на хора, които се борят не терена и не мисля, че отстъпваме на чужденците в първенството, но невинаги ще се получи резултат, който ние искаме. В хода на първенството ни ще станат по-интересни нещата и ще има по-атрактивен футбол. Просто трябва да се напаснат нещата като футболисти и синхрон, ако е за месец – аз ще бъда благодарен”, каза старши треньорът на “Локомотив” Ангел Червенков.
Стефано Кунчев спечели първата награда “Играч на мача” в Първа професионална лига. Вратарят на “железничарите” заслужи приза с изявите си срещу “Нефтохимик”.
“Борихме се, но нямахме нужната концентрация, за да вкараме гол. Предполагам, мачът не е бил много интересен за зрителите, но се “бихме”. Целият мач се “бихме”. Не успяхме нито ние да вкараме, нито пък “Нефтохимик”. За нас е загуба на 2 точки, но това е футболът – като си пропуснеш положенията, няма как да победиш. Нормално е да има до известна степен нервност, защото при нас има момчета, които отдавна не са играли в “А” група, както и аз. И аз бях доста години извън нашите терени. Отдавам го на липсата на късмет да не можем да завършим атаките си в последната третина от терена. Очаквам да бъдем по-добре и по-добре в следващите мачове. Аз съм оптимист. Вярвам в целите, в отбора, в момчетата. Направихме добър колектив и ще се борим. Няма нищо подарено на този свят – ще се борим, ще се бием до последно, ще крадем точки, колкото можем. Това е нашата цел. До миналата година бях в Норвегия – там има само скандинавци. За мен най-доброто е като при нас – цял отбор само от българи. Така се получава най-добрият колектив. Няма нито интриги, нито нищо, няма някой да говори на 10 езика, да влизат преводачи и да стават циркове. Въпросът е да има кой да разчита на нашите момчета. Най-лесно е да вземеш някои от не знам си къде и да “играят”, да “се доказват”, коментира Стефано Кунчев.
“Локомотив”: Стефано Кунчев, Димо Атанасов, Венцислав Керчев, Мартин Кавдански, Милен Желев, Йордан Апостолов, Симеон Мечев, Красен Трифонов, Георги Каранейчев (61 Владислав Узунов), Янаки Смирнов, Тихомир Кънев.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново