“Локо” (ГО) загуби с 4:1 в Бургас и ще срещне “Славия” в плейофите

Публикувано на вт, 9 май 2017
119 четения

“Локомотив” (ГО) загуби с 4:1 важното си гостуване в Бургас на “Нефтохимик”. Този успех остави “шейховете” на трето място в група “Б” на Първа лига. По този начин бургазлии ще срещнат аутсайдера “Монтана”, а футболистите на Александър Димитров ще се изправят срещу “Славия”.
Срещата започна по-добре за домакините. Още в 1-ата минута на сблъсъка “шейховете” можеха да стигнат до първия гол. Йордан Йорданов центрира отляво, непокрит в наказателното поле се озова Иван Вълчанов, който стреля силно, но и неточно. В 22-ата минута Иван Вълчанов центрира от корнер към Йорданов, който засече с глава кълбото, но опитът му не намери целта. В 34-ата минута Рахави Кифуети пък имаше първата възможност за гостите да стигнат до гол, но Янко Георгиев спаси удара на нападателя на “черно-белите”.
Първият гол в срещата падна в 36-ата минута, когато Иван Вълчанов матира стража на гостите и заби красиво попадение, което е негово шесто от началото на сезона в елита. В 48-ата минута футболистите на Христо Янев стигнаха до втори гол. В автор на попадението се превърна Галин Иванов, който бе намерен в наказателното поле от Николай Дюлгеров и с лекота прати топката във вратата на Петър Денчев.
В 64-ата минута централният бранител на “зелените” Георги Хашев игра с ръка, след като Софиен Муса стреля с глава. Реферът не се поколеба и отсъди дузпа. Зад топката застана Атанас Фиданин, който не сбърка и намали резултата на 2:1.
Броени минути след гола Галин Иванов излезе очи в очи с вратаря на “Локо” (ГО), но се забави и стреля право в тялото на Петър Денчев. В 71-ата минута обаче Владислав Романов не сбърка. Той получи пас в центъра на терена, след което се разписа с бомбен шут от далечна дистанция. В последните секунди на срещата Галин Иванов проби мощно отдясно и центрира в наказателното поле, където Мартин Кавдански засече топката в собствената си врата – 4:1.
Така на 18 май горнооряховци приемат “Славия” за 11-14 място, а на 22-и е реваншът в София. Победителят ще играе срещу победителя от “Нефтохимик” – “Монтана” за измъкване от баражите, а загубилите играят един срещу друг за спасяване от изпадане.
“Локомотив” (ГО): Денчев, Желев, Кавдански, Амброуз, Фиданин, Джоман, Мадианга, Бен Отман, Христов, Ндонгала, Кифуети.

Александър Димитров заплаши с оставка

Наставникът на “Локо” (ГО) заяви, че ще подаде оставка, ако футболистите му не се стегнат. “Не приличахме на себе си. Не беше това отборът, който игра добре в предишните мачове. Беше някакъв друг отбор. И преди моето идване редуваха нелоши със слаби игри. Няма да го позволя.
Много се замислям дали да остана за баражите. Не може това отношение да имат към играта. Видя се, че с моето идване отборът живна. Ръководителите правят всичко възможно да създадат перфектни условия. Ако не се поправим с “Пирин”, по-добре да дойде друг, който да ги вдигне. Явно смените се отразяват добре на играчите.
Не хвърлям вината само в тях, но ако не променят поведението си… Разочарован съм от поведението им. Гледам себе си и моите грешки”, коментира Димитров.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново