“Локо” (ГО) взе още двама вратари и треньор

Публикувано на пн, 27 юни 2016
322 четения

“Локомотив” (ГО) продължава да се подсилва за завръщането си в “А” група. Подготовка с “железничарите” започнаха двама нови вратари. Стражът Николай Банков идва от “Добруджа”. Преди това 25-годишният Банков е пазил за “Спартак” (Варна), “Миньор” и “Хасково”, като има шест сезона в “А” група. Той е вторият нов вратар след привличането на бившия страж на “Левски” и “Славия” Стефано Кунчев.
Третият нов вратар пък е младият талант Ивайло Сайков. Той е едва 19-годишен, но вече има стаж в “Б” група с “Локомотив” (Мездра) и “Оборище” (Панагюрище).
От горнооряховския клуб са се разделили с вратаря Радослав Рашков, който дълго време бе извън строя поради контузия.
В екипа на новия старши треньор Ангел Червенков се очаква да влезе и Тодор Попов, който ще бъде треньор на вратарите. Специалистът, който бе част от “Лудогорец” по времето на Ивайло Петев, за последно работеше в “Нефтохимик”. Другите двама помощници на Червенков са неговият син Даниел Червенков и Милчо Сирмов.
С пристигането на Николай Банков и Ивайло Сайков новите попълнения на “железничарите” станаха седем. Освен с тримата вратари, “Локомотив” подписа със защитника Николай Дичев, халфовете Николай Христов и Димо Атанасов и нападателя Виктор Шишков. В отбора се завърна и игралият с черно-белия екип до миналия сезон Милен Савов.
Сред потенциалните нови попълнения е голмайсторът на “Локо” от предишното първенство Янаки Смирнов, който миналата година игра за дублиращия тим на шампиона “Лудогорец”. С мъжкия отбор ще се обиграват и четири момчета от юношеския отбор, играл за U19.
Вече седмица отборът води подготовка при домашни условия в Горна Оряховица. От 4 до 16 юли ще е на лагер в Трявна. Планирани са пет контроли през подготвителния период, като вече са уговорени три. На 7 юли в Трявна ще се играе с “Нефтохимик” (Бс). Все още са свободни датите 10 и 20 юли. На 15-и “Локомотив” ще срещне “Ботев” (Враца) в Правец, а на 23 юли е последната контрола с “Ботев” (Гълъбово). Тя ще е пред родна публика и ще се използва за представяне на отбора седмица преди старта на първенството на 30 юли.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново